Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Συκωτάκια πουλιῶν σέ Παστίτσιο.(-ειδές)


Μόλις ψήθηκε
Τά συκωτάκια πουλιῶν εἶναι μιά γεύση γνωστή καί ἀγαπημένη στό σπίτι μας.
Σήμερα, ἀποφασίσαμε νά τά μαγειρέψουμε, σ΄ἔνα φαγητό τύπου, Παστίτσιο. (χωρίς μπεσαμελ βέβαια). Σᾶς τό προτείνουμε ὡς ἐξῆς:
Τί θά χρησιμοποιήσουμε:
1 κιλό συκωτάκια
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
Λάδι, άλάτι πιπέρι, ρίγανη
Τυρί, ἕνα αὐγό, ἕνα γιούρτι (ὄχι στραγγισμένο)
1 κρασοπότηρο κρασί (ἔμεῖς βάλαμε ἄσπρο)
8 φέτες γκούντα

Τί θά κάνουμε:
Νοστιμότατο!
τοιμάζουμε τό βαρύ τηγάνι, σέ θερμοκρασία
καί γυρνᾶμε μερικές φορές  τά συκωτάκια χωρίς λάδι.  Μόλις πάρουνν χρωματάκι,- ἐπειδή στό τηγάνι ὑπάρχει ἀρκετό ζουμί,- γυρνᾶμε (τό τηγάνι)  σέ τρυπητό γιά νά πάρουμε τό ζουμί, τό ὁποῖο θά τό χρησιμοποιήσουμε γιά νά βράσουμε τά μακαρόνια. Καῖμε  τό λάδι, ξαναρίχνουμε  τά συκωτάκια, καί ἀφοῦ ψιλοτηγανίσθοῦν, τά σβήνουμε  μέ τό κρασί. Ρίχνουμε ἀλάτι, πιπέρι, ρίγανη, καί χαμηλώνουμε τήν φωτιά γιά σιγανό ψήσιμο.
Τά ὑλικά κατά στρώσεις
Χρησιμοποιηοῦμε τό ζουμί, γιά νά βράσουμε τά μακαρόνια, άφοῦ πρῶτα τό ἀλατίσουμε. Σουρώνουμε, καί στήν ἴδια κατσαρόλα τά λαδώνουμε
Τά ὑλικά ἐτοιμάστηκαν, καί ἦρθε ἠ ὥρα νά τά βάλουμε στό λαδωμένο γαστράκι, μέ τήν ἐξῆς σειρά, πού φαίνεται καί στήν φωτογραφία
ρχικά τά συκωτάκια. Ρίχνουμε ἀπό πάνω κομμάτι τριμμένης φέτας. Στρώνουμε  τά μακαρόνια, καί καλύπτουμε  τό γαστράκι μέ τίς φέτες γκούντα. Ἀπό πάνω στρώνουμε  μιά κρέμα, πού γίνεται  πολύ ἀπλά χτυπῶντας τό αὐγό μέ τό γιαούρτι.  Ἀλατίζουμε , καί ρίχνουμε  πάλι τρίμματα τυριοῦ (πού δέν φαίνεται στήν φωτογραφία).
Βἀζουμε τό γαστράκι στό φοῦρνο, στούς 180 βαθμούς, μέχρι νά ροδίσει ἡ ἐπιφάνεια. Στό δικό μας φοῦρνο, κρατᾶμε τό γαστράκι 30-35 λεπτά.  Προτείνουμε νά τό σερβίρετε, ἀφοῦ πρῶτα "σφίξει".

Δεῖτε ἐπίσης:  Παστίτσιο a la cummulus ἤ τό ἀντι-μπεσαμέλ παστίτσιo

5 σχόλια:

  1. που να έρθω είπαμε; μεγάλη μερίδα θέλω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να ξφύγουμε από τον Μπένι και τους κλώνους του.

    Σε συγχαίρω για την μαγειρική δημιουργικότητά σου. Εύγε.

    Βάλε το λινκ για το παστίτσιο άνευ μπεσαμέλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή!
    Η μυρωδιά έφθασε μέχρι εδώ!!
    Καλό απόγευμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου η Ευη εχει κανει μεγαλυτερο διαλειμμα από ότι περιμενα αλλα ευτυχως κρατας εσυ....

    Καταπληκτικο.... και φυσικα χωρις μπεσαμελ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γαστεροπλήξ.
    Μεγάλη μερίδα;Μά..ἐγω σού ἐτοίμαζα ὅλο τό γαστράκι!

    Κάνθαρε,
    ἐμεῖς δέν θά ξεφύγουμε ἀπό τούς κλώνους τοῦ Μπένι, ἀλλά φοβᾶμαι, δέν θά ξεφύγει καί τό γαστυράκι μου ἀπό τόν Μπένι.

    Δύσπιστε,
    καλό ἀπόγευμα καί σέ σένα. Ὁρίστε νά φᾶμε!

    Θᾶνο,
    κάτι πρέπει νά κάνεις γιά νά πάρει μπρστά ἠ Εὔη.
    Σκέφθηκες, ἄς ποῦμε νά τήν πάρεις...μιά καινούργια ποδιά μαγειρικῆς, ἤ μιά πήλινη παραδοσιακή γάστρα; Κάνε κάτι ντέ...
    (φυσικά χωρίς τήν ἀθλιόκρεμα..μπρρρρ...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή