Μόλις ψήθηκε |
Σήμερα, ἀποφασίσαμε νά τά μαγειρέψουμε, σ΄ἔνα φαγητό τύπου, Παστίτσιο. (χωρίς μπεσαμελ βέβαια). Σᾶς τό προτείνουμε ὡς ἐξῆς:
Τί θά χρησιμοποιήσουμε:
1 κιλό συκωτάκια
1/2 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
Λάδι, άλάτι πιπέρι, ρίγανη
Τυρί, ἕνα αὐγό, ἕνα γιούρτι (ὄχι στραγγισμένο)
1 κρασοπότηρο κρασί (ἔμεῖς βάλαμε ἄσπρο)
8 φέτες γκούντα
Τί θά κάνουμε:
Νοστιμότατο! |
καί γυρνᾶμε μερικές φορές τά συκωτάκια χωρίς λάδι. Μόλις πάρουνν χρωματάκι,- ἐπειδή στό τηγάνι ὑπάρχει ἀρκετό ζουμί,- γυρνᾶμε (τό τηγάνι) σέ τρυπητό γιά νά πάρουμε τό ζουμί, τό ὁποῖο θά τό χρησιμοποιήσουμε γιά νά βράσουμε τά μακαρόνια. Καῖμε τό λάδι, ξαναρίχνουμε τά συκωτάκια, καί ἀφοῦ ψιλοτηγανίσθοῦν, τά σβήνουμε μέ τό κρασί. Ρίχνουμε ἀλάτι, πιπέρι, ρίγανη, καί χαμηλώνουμε τήν φωτιά γιά σιγανό ψήσιμο.
Τά ὑλικά κατά στρώσεις |
Τά ὑλικά ἐτοιμάστηκαν, καί ἦρθε ἠ ὥρα νά τά βάλουμε στό λαδωμένο γαστράκι, μέ τήν ἐξῆς σειρά, πού φαίνεται καί στήν φωτογραφία
Ἀρχικά τά συκωτάκια. Ρίχνουμε ἀπό πάνω κομμάτι τριμμένης φέτας. Στρώνουμε τά μακαρόνια, καί καλύπτουμε τό γαστράκι μέ τίς φέτες γκούντα. Ἀπό πάνω στρώνουμε μιά κρέμα, πού γίνεται πολύ ἀπλά χτυπῶντας τό αὐγό μέ τό γιαούρτι. Ἀλατίζουμε , καί ρίχνουμε πάλι τρίμματα τυριοῦ (πού δέν φαίνεται στήν φωτογραφία).
Βἀζουμε τό γαστράκι στό φοῦρνο, στούς 180 βαθμούς, μέχρι νά ροδίσει ἡ ἐπιφάνεια. Στό δικό μας φοῦρνο, κρατᾶμε τό γαστράκι 30-35 λεπτά. Προτείνουμε νά τό σερβίρετε, ἀφοῦ πρῶτα "σφίξει".
Δεῖτε ἐπίσης: Παστίτσιο a la cummulus ἤ τό ἀντι-μπεσαμέλ παστίτσιo
που να έρθω είπαμε; μεγάλη μερίδα θέλω!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να ξφύγουμε από τον Μπένι και τους κλώνους του.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε συγχαίρω για την μαγειρική δημιουργικότητά σου. Εύγε.
Βάλε το λινκ για το παστίτσιο άνευ μπεσαμέλ.
Πολύ ενδιαφέρουσα παραλλαγή!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ μυρωδιά έφθασε μέχρι εδώ!!
Καλό απόγευμα!!
Φιλε μου η Ευη εχει κανει μεγαλυτερο διαλειμμα από ότι περιμενα αλλα ευτυχως κρατας εσυ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαταπληκτικο.... και φυσικα χωρις μπεσαμελ....
Γαστεροπλήξ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜεγάλη μερίδα;Μά..ἐγω σού ἐτοίμαζα ὅλο τό γαστράκι!
Κάνθαρε,
ἐμεῖς δέν θά ξεφύγουμε ἀπό τούς κλώνους τοῦ Μπένι, ἀλλά φοβᾶμαι, δέν θά ξεφύγει καί τό γαστυράκι μου ἀπό τόν Μπένι.
Δύσπιστε,
καλό ἀπόγευμα καί σέ σένα. Ὁρίστε νά φᾶμε!
Θᾶνο,
κάτι πρέπει νά κάνεις γιά νά πάρει μπρστά ἠ Εὔη.
Σκέφθηκες, ἄς ποῦμε νά τήν πάρεις...μιά καινούργια ποδιά μαγειρικῆς, ἤ μιά πήλινη παραδοσιακή γάστρα; Κάνε κάτι ντέ...
(φυσικά χωρίς τήν ἀθλιόκρεμα..μπρρρρ...)