Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Στήριξη της εφημερίδας ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, στον φιλοσκοπιανό πρόεδρο της Διεθνούς Εκθέσεως.

Στην Θεσσαλονίκη, εκδίδεται μια ομώνυμη απογευματινή εφημερίδα.η οποία ανήκει στην εταιρεία που εκδίδει και την ιστορική εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας, την γνωστή ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που ίδρυσε το 1911 ο Ι. Βελλίδης.
Η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ λοιπόν, στο δευτερiάτικο (23/8) φύλλο της, είχε τον εξής τίτλο.
Μπλόκο στην ΔΕΘ (=Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης) από Άνθιμο-ΛΑΟΣ. Απειλούν να απόσχουν δήθεν λόγω του προέδρου της Έκθεσης» Ανάλογες σκέψεις και από Ψωμιάδη, Παπαγεωργόπουλο και γαλάζιους βουλευτές.
Αν δεν ξέρετε, να σας πω τι συμβαίνει.

Ο κ. Γιάννης Κωνσταντίνου, δικηγόρος το επαγγελμα, κάτοικος Θεσσαλονίκης είχε παραστεί σε μια εκδήλωση του φιλοσκοπιανού κόμματος Ουράνιο Τόξο
κατά την οποία είχε παρουσιασθεί στο κοινό της Θεσσαλονίκης το ψευδώς λεγόμενο Μακεδονικό Αναγνωστικό που πρωτοεκδόθηκε το 1925, για τους "Μακεδόνες" που ζούν στην Έλλάδα, όπως λένε οι Σκοπιανοί, ενώ η πραγματικότητα είναι, ότι εκδόθηκε για τους Βουλγαρικής καταγωγής πολίτες της εποχής, βάσει συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας. Στην εκδήλωση αυτή, ο κ. Κωνσταντίνου αυτοπαρουσιάσθηκε, σαν ελληνόφωνος!
 
Κατόπιν ο κ. Κωνσταντίνου, πρώην ΣΥΡΙΖαίος νομίζω, με την στήριξη αριστερών κομμάτων, αλλά και των επίσης φιλοσκοπιανών «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ-ΠΡΑΣΙΝΩΝ»  κατέβηκε ως υποψήφιος για την θέση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης. Κάποια στιγμή, ο πρωθυπουργός, έπρεπε να καλύψει την θέση του προέδρου της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης. Η θέση αυτή, είναι θέση ευθύνης και σαφέστατα πολιτική. 

Ο κ. Παπανδρέου λοιπόν, διάλεξε για την θέση αυτή κάποιον που δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ. Είναι δυνατόν; Ναι, είναι. Από το σύνολο των ΠΑΣΟΚων της Θεσσαλονίκης, ή της Βόρειας Έλλάδας, δεν βρέθηκε ούτε ΕΝΑΣ κατάλληλος για την θέση αυτή. Και βρέθηκε ο κ. Κωνσταντίνου από χώρους εκτός ΠΑΣΟΚ. Ισως κάποιος ρομαντικός (ή αφελής καλύτερα) αναρωτηθεί, γιατί αυτό να είναι κακό. Την απάντηση ας την δώσει ο ίδιος , ψάχνοντας να βρεί αν, και σε πόσες παρόμοιες θέσεις ευθύνης, ο κ. Παπανδρέου χρησιμοποίησε ανθρώπους από άλλα κόμματα. Τότε θα προσγειωθεί την πραγματικότητα

Το πράγμα έχει συνέχεια.
Με την γνωστοποίηση του γεγονότος, εκδηλώθηκε δυσαρέσκεια στη Θεσσαλονίκη, και η κυβέρνηση θέλοντας να εξετάσει το ζήτημα, γιατί μέχρι τότε, δήθεν δεν ήξερε τίποτε για το ποιόν του κ. Κωνσταντίνου, ζήτησε να μάθει, τι εξέφρασε ο τελευταίος κατά την παρουσίαση του παραπάνω αναγνωστικού, και αφού, έμαθε, απεφάνθει ότι δεν ελέχθει τίποτε, που να συνιστά κώλυμα για το διορισμό του ως προέδρου στην ΔΕΘ.
Καλό δούλεμα έτσι; Άκου, "νά διαβάσουν τι είπε Η παρουσία του και μόνο δίπλα στον Βοσκόπολυο-Παβλώφ, δεν είναι αρκετή;
Δεν τρώμε κουτόχορτο, κύριοι του Μαξίμου, όσο και αν το νομίζετε…

Εν όψει των εκαινίων της ΔΕΘ, πολλοί «επίσημοι» και «θεσμικοί» της πόλης, εξέφρασαν την απροθυμία τους να παραστούν στην επίσημη τελετή, ως έκφραση διαμαρτυρίας για τον διορισμό του φιλοσκοπιανού στην θέση του προέδρου της.

Εδώ λοιπόν έρχεται η εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και τόσο με αυτόν τον τίτλο, αλλά και με ένα συνοδευτικό κειμενάκι, που θα διαβάσετε παρακάτω, στέκεται δίπλα στην κυβερνητική επιλογή, και φυσικά δίπλα στον φιλοσκοπιανό πρόεδρο της ΔΕΘ
Το κειμένακι :λέει: 

 Να σαμποτάρουν την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης σχεδιάζουν ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι, οι οποίοι ενόψει των εγκαινίων επαναφέρουν παλαιότερες ατυχείς δηλώσεις του προέδρου της Γιάννη Κωνσταντίνου, καθώς και την συμμετοχή του σε εκδήλωση που θεωρήθηκε ότι εξυπηρετούσε την σκοπιανή προπαγάνδα. Πως σκέφτεται να αντιδράσει η κυβέρνηση.

Προσέξτε το κείμενο: Οι κακοί, (ακραίοι συντηρητικοί κύκλοι), πάνε να σαμποτάρουν την έκθεση) και να φάνε τον καλό (κ. Κωνσταντίνου) γιατί έκανε μια άτυχη δήλωση (ο ίδιος δεν διόρθωσε ποτέ και τίποτε) και γιατί παραβρέθηκε σε εκδήλωση που θεωρήθηκε (!) ότι εξυπηρετούσε την σκοπιανή προπαγάνδα.
Εδώ η εφημερίδα θα μας βγάλει τρελούς. Προσπαθεί να μας πείσει ότι η εκδήλωση του σκοπιανού αναγνωστικού ΔΕΝ εξυπηρετούσε την σκοπιανή προπαγάνδα.
-Ρε παιδιά απ΄την ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, νομίζετε ότι απευθύνεστε σε χαζούς με την τόσο χοντροκομμένη στήριξη στον Κωνσταντίνου; Αν είναι δυνατόν!
Μετά από όλα αυτά βλέπουμε τα εξής:
Ὁτι δεν βρέθηκε από όλόκληρο το ΠΑΣΟΚ κανένας ικανός και άξιος να τοποθετηθεί στη θέση του προέδρου της ΔΕΘ.
Λόγω του παραπάνω ελλείματος, ο κ. ΓΑΠ, βρήκε κάποιον ελληνόφωνο για την θέση αυτή, τον κ. Κωνσταντίνου. 

Υπάρχουν κάποιοι που αντιδρούν στην τοποθέτηση του φιλοσκοπιανού κ Κωνσταντίνου, αλλά ΚΑΝΕΝΑΣ από το ΠΑΣΟΚ. (Γιατί;)
Υπάρχει μια εφημερίδα της πόλης, η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, η οποία πλαγίως πλήν σαφώς στηρίζει την επιλογή του «ελληνόφωνου» και φυσικά τον ίδιο τον «έλληνόφωνο».
Τι συμβαίνει άραγε; Μήπως απλά και μόνο το Μαξίμου επέλεξε τον «ελληνόφωνο» επειδή και ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της πατρίδας μας, είναι και αυτός «ελληνόφωνος»; Η μήπως γιατί πρέπει να συνηθίζουμε τους φιλοσκοπιανούς-ελληνόφωνους σε δημόσιες θέσεις, για να μας γίνονται οικείες οι απόψεις τους; 

Το μέλλον θα δείξει. Οι Έλληνες πάντως συνεχίζουμε και κοιμόμαστε στις παραλίες.…

Το άρθρο της εφημερίδας μπορείτε να το δείτε εδώ Υπoγράφεται από τον κ. Ν. Ηλιάδη. Πάντως, ο τίτλος και το κειμενάκι με τους σκληρούς χαρακτηρισμούς δείχνουν να έχουν γραφεί από κάποιον άλλον και όχι από τον συντάκτη του ρεπορτάζ.

6 σχόλια:

  1. Λοιπόν αδερφέ μου Cummulus ο τύπος είναι άριζος και άπατρις. Είναι στην κυριολεξία ο ΚΑΝΕΝΑΣ.

    Θα το αποδείξω με απλή συλλογιστική...
    Το όνομά του είναι ελληνικό, όμως ο ίδιος δηλώνει ελληνόφωνος. Σλάβος δεν είναι γιατί είναι πασιφανές. Τώρα καμια άλλη εθνικότητα δεν νομίζω ότι θα τον δεχόταν υπό την σκέπη της. Εξάλλου ο ίδιος δηλώνει ελληνόφωνος Ευρωπαίος και όπως όλοι ξέρουμε εθνικότητα Ευρωπαίος δεν υπάρχει.
    Αρα είναι αγνώστου εθνικότητος άτομο που ομιλεί την ελληνική.
    Πως λέμε ΑΤΙΑ, UFO κλπ....

    Το μόνο σίγουρο είναι ότι είναι πολύ τυχερός για δύο λόγους:
    Πρώτον διότι ΔΕΝ γεννήθηκε την εποχή του Κολοκοτρώνη και του Καραϊσκάκη οπότε μάλλον θα δυσκολευόταν το κεφάλι του να μείνει πάνω....στους ώμους του και δεύτερον αναδείχθηκε επί των ημερών της παρούσας κυβέρνησης, μιας και ο πρωθυπουργός και μια σειρά στελεχών της ανήκουν στην ιδια συνομοταξία των απάτριδων και άριζων Εφιαλτών.....

    Προβλέπω ότι πολύ δύσκολα να κουνηθεί από την θέση του.
    Τουλάχιστον ελπίζω με τον ντόρο που προσπαθούμε να κάνουμε τα blogs (γιατι από τα ΜΜΕ μην περιμενεις τίποτα) να "φάει" λίγο γιουχάϊσμα στις εκδηλώσεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακαρι να το κάνουν αυτο που σκέφτονται και μερικοί από τους επισήμους της πόλης. Η απουσία του Ανθιμου θα ήταν γερό ράπισμα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αδελφέ, κανένας θεσμικός παράγοντας δεν πρέπει να πάει. Όσοι πάνε, απλά θα δείξουν τις επιδόσεις τους στην οσφυοκαμψία, μπροστά στον εληνόφωνο εντολοδότη-πρωθυπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γειά σου Σκρουτζάκο, καλό χειμώνα νάχουμε. Θα διαβλαζουμε το μπλόγκ σου για να χαλαρώνουμε. Νάσαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kαλημέρα, καλό μήνα και καλό Φθινόπωρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κaλό μήνα και σε σένα (ανανεωμένη) Λίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή