Τετάρτη, 1 Σεπτεμβρίου 2010

κ. Πρόεδρε της ΔΕΘ, έχεις μήνυμα απ΄τον Ηρόδοτο.Μια και απ΄ ό,τι φαίνεται ο φιλοσκοπιανός πρόεδρος της ΔΕΘ έχει αυτές τις μέρες την τιμητική του στα σχόλια, όσων ανησυχούν για την εξέλιξη του σκοπιανού ζητήματος, θα του αφιερώσω το παρακάτω κείμενο, μπας και καταλάβει ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες είναι Έλληνες, και ως εκ τούτου οι Σκοπιανοί, αν είναι Μακεδόνες είναι Έλληνες και τίποτε άλλο.
Το απόσπασμα είναι από το ιστορικό βιβλίο
«ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ» που έγραψε ο Ηρόδοτος.Διαβάστε λοιπόν, τι γράφηκε για την καταγωγή των Μακεδόνων, περισσότερα από 2.700 χρόνια πρίν.

«Ότι οι από του Περδίκκου καταγόμενοι είναι Έλληνες, ως και οι ίδιοι λέγουν, και εγώ το γνωρίζω, αλλά και επιπλέον θα αποδείξω είς τα επόμενα κεφάλαια ότι είναι Έλληνες. 
Άλλωστε και οι διευθύνοντες τους εν Ολυμπία αγώνες των Έλλήνων, απεφάνθησαν ότι ούτω έχουν τα πράγματα. ΄Όταν δηλαδή ο Αλέξανδρος, ηθέλησεν να λάβη μέρος εις αυτούς ως αθλητής και προς τούτο κατήλθε εις Ολυμπίαν, οι Έλληνες ανταγωνισταί του , εζήτησαν ν΄αποκλεισθεί ισχυριζόμενοι ότι ο αγών δεν διεξάγεται με βαρβάρους αλλά με Ελληνας.
 Αφού όμως ο Αλέξανδρος απέδειξεν ότι είναι Αργείος τότε εκρίθη ότι είναι Έλλην και λαβών μέρος είς τον αγώνα δρόμου ήλθεν ισόπαλος με τον πρώτον. Ταύτα ούτως εγένοντο.»
Δέν είναι όμως μόνο αυτό τό εδάφιο. Ο Ηρόδοτος, πρίν ἀπό τό κείμενο αὐτό, παραθέτει απάντηση
του Αλεξάνδρου, γιού του Αμύντα σε πρέσβεις του Δαρείου, στο οποίο αναφέρει ότι είπε ο Αλέξανδρος,
   "...νά είπετε εις τον πέμψαντα υμάς βασιλέα ότι ανήρ Έλλην ύπαρχος της Μακεδονίας σας υπεδέχθη..."
Πως χαρακτήρισε λοιπόν ο Αλέξανδρος του Αμύντα τον εαυτό του; "..ανήρ Ἑλλην..." Μετά και από αυτό το εδάφιο αγαπητέ επισκέπτη, η φιλοσκοπιανή στάση του προέδρου της ΔΕΘ, η υποστήριξη του δηλαδή στο ανιστόρητο επιχείρημα ότι αυτοί (οι Σκοπιανοί) είναι Μακεδόνες,  δεν είναι κραυγαλέα ενέργεια υποστήριξης ανθελληνικών σχεδίων; Τον άνθρωπο αυτόν τον τοποθέτησε ο φερόμενος ως πρωθυπουργός της Έλλάδος, Γιώργος Παπανδρέου. Δεν είναι και αυτή με την σειρά της κραυγαλέα ενέργεια υποστήριξης ανθελληνικών σχεδίων; Είναι, και παραείναι.

Σήμερα χαρίζουμε το όνομα Μακεδονία άλλα αύριο θα είναι το χειρότερο, που θα είναι η αποδοχή της εθνικότητας των σκοπιανών ως ¨Μακεδονικής». Νάστε σίγουροι, ότι και αυτό το έργο θα το αναλάβει ο ελληνόφων Γ. Παπανδρέου.

4 σχόλια:

 1. Φιλε μου οι ειδησεις ειναι πολυ ανησυχητικες.
  Με μυστικη διπλωματια από ότι φαίνεται ο ΓΑΠ και ο Γκρουέφσκι με την υποστηριξη των Αμερικανών έχουν καταληξη στο όνομα "Republic of Bardar Macedonia".

  Απλως αποφάσισαν πως θα τα ανακοινωσουν μετα τις εκλοογες για να μην φανε "μαυρο"....
  Ο ιστός της προδοσίας εχει υφανθεί και περιμενει τους Ελληνες να πιαστουν....

  Αραγε θα αντιδρασει η Μακεδονία ή θα συνεχίσει τον ύπνο της όπως κι ολοκληρη η Ελλαδα;

  Γιατι φίλε μου αν δεν μπουν μπροστα οι Μακεδόνες δεν προκειται να κουνηθεί πρώτος κανεις άλλος Ελληνας.

  Τι θα λεμε αδερφε μου στα παιδια μας ότι προς βορράν η Ελλάς συνορεύει με την Μακεδονία (γιατι σιγα μην χρησιμοποιεί κανεις το Bardar);

  Δεν το αντεχω....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αδελφέ, θλίβομαι που στο λέω, αλλά δυστυχώς οι Μακεδόνες δεν φαίνεται νάχουν διάθεση για αγώνα. Ισως λείπει ο δυνατός μπροστάρης. Πάντως τα χειρότερα θα έλθουν στο κατόπιν, όταν θα δεχθούμε ως εθνικότητα για τους σκοπιανούς την "μακεδονική". Εκεί θα είναι η τραγωδία φίλε μου, και φοβάμαι ότι αυτη η προοπτική, ακόμη δεν έχει γίνει κατανοητή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συννεφάκι μου
  δια τας αμαρτίας ημών, από το πολύ ...εξ..εξ..εξ, απεβλακώθησαν οι νέοι και οι γέροντες
  (ξέρω και γριές 80άρες, να σου πω λεπτομέρειες να σηκωθεί η τρίχα κάγκελο του ρουφιάνου που με παρακολουθεί)
  ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΜΑΧΑΙΡΑ ΔΙΑ ΤΟΥΣ ΥΙΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΕΙΘΕΙΑΣ...
  Σας φιλώ μαζί με το Θανάκο και σας αγαπώ τρελά όπως πάντα...

  Θανάκο
  έχω δυσκολίες με τη σελίδα σου...είμαι κουμπιουτερικώς αγράμματος...μάλλον...το πήρα απόφαση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Και μείς σ΄ αγαπάμε τρελλά Σαλογραίδιο μου.. :-))

  ΑπάντησηΔιαγραφή