Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Γαβράς: Ο κόρακας που κάνει κρά!

Ενας άθεος (και επιθετικά) αντιχριστιανός, ο σκηνοθέτης κ. Γαβράς, δημιούργησε το γνωστό βιντεάκι για να έμέσει ό,τι ίσως είχε μέσα του (ελπζουμε να τάβγαλε όλα) εναντίον του χριστιανισμού.
Το βιντεάκι κυκλοφόρησε, και αφού δημιούργησε εντάσεις και ενστάσεις, οι πάσης φύσεως αντιχριστιανοί (μαρξιστές, άθεοι, νεοπαγανιστές κλπ κλπ) άρχισαν τις ρητορείες εναντίον της πίστης μας, όπως και τις εκδηλώσεις στήριξης στην ΅τέχνη΅, δηλαδή στο καλλιτεχνικό πόνημα-ξέρασμα του κ. Γαβρά.
Ολα αυτά όμως δημιούργησαν τον λόγο, ο οποίος επιφέρει πάντα τον αντίλογο, που μας ήλθε από την ΟΟΔΕ, μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Μελισσοχωρίου Θεσσαλονίκης. Εχω την αίσθηση, ότι οι περισσότεροι περιηγητές του διαδικτύου, ήδη θα εχουν υπ΄οψιν τους, τον αντίλογο αυτό. Όσοι όμως δεν τον έχουν, ας περάσουν στο μοναστήρι από αυτήν την είσοδο για να τον μελετήσουν, και με την ευκαιρία να περιηγηθούν στην πραγματικά καλοσχεδιασμένη και ενδιαφέρουσα σελίδα του μοναστηριού.
Δεν θα γράψω τίποτε παραπάνω, γιατί ο αντίλογος είναι εμπεριστατωμένος λόγω της βιβλιογραφίας που παραθέτει.
Ας μπαίνουν λοιπόν κάποια πράγματα στην θέση τους σιγά-σιγά. Ομως, σ΄αυτόν τον υπέρ της πίστης αγώνα, χρειάζεται ατέλειωτη δουλειά, και προσωπικά στέκομαι με σεβασμό σε κάθε έναν που χάνεται με τις ώρες στην βιβλιογραφία για να συλλέξει στοιχεία.
Πάντως, οφείλουμε να σημειώσουμε για λόγους δικαιοσύνης, ότι δεν είναι όλοι οι άθεοι αντιχριστιανοί, κατά το πρότυπο του κ. Γαβρά. καθότι υπάρχουν άθεοι που στέκονται απλώς αδιάφορα απέναντι στον χριστιανισμό,

Οι φωτογραφίες είναι από την σελίδα του μοναστηριού, η κάτω μάλιστα, μας δείχνει και μιά όψη του.

1 σχόλιο: