Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Μανιτάρια με κριθαράκι






Χρησιμοποιώντας και πάλι μια πρόταση από το koykfamily (διαβάστε την εδώ) που έχει καλές άκρες για μανιταρομαγειρέματα, κάναμε το φαγητό που παρουσιάζουμε. Από την αρχική συνταγή αλλάξαμε κάναδυο παγματάκια, γιατί τόχουμε χούι. Δηλαδή, τα μανιτάρια δεν τα ψιλοκόψαμε. Οπως βλέπετε τάχουμε όλόκληρα, για να είναι η γεύση τους πιό γεμάτη. Μετά, δεν βάλαμε ξερὀ κρεμμύδιι γιατἰ δεν είχαμε (ντρεπόμαστε, αλλά τι να κάνουμε...) . 'Ελειπε και η μάννα μου δηλαδή. Το σκορδάκι είπαμε να το αποφύγουμε, λόγω..... επαγγελματικού περιβάλλοντος. Επίσης, χρησιμοποιήσαμε γάστρα και όχι ανοιχτό ταψί, για να είμαστε πιό σίγουροι ότι το φαγητό θα βγεί με ζουμί, έτσι όπως έλεγε η συνταγή.
Κατά τ΄άλλα, η παρασκευή του ήταν εύκολη, και η γεύση του πολύ καλή. Να σημειώσω μόνο, ότι το κρεμμυδάκι και τα μανιτάρια τσιγαρίστηκαν μαζί. Το κάναμε αυτό για να μπλεχτούνε οι γεύσεις τους. Η συνταγή πλέον καταγράφηκε στο οικογενειακό "συνταγοαρχείο" για μελλοντική χρήση. Την συνιστούμε.

1 σχόλιο:

  1. Για ακόμη μια φορά συγχαρητήρια!!!! Εξαιρετικό το πιάτο σας!! Τελικά την επόμενη φορά που θα προτείνω μανιτάρια, θα τα μαγειρέψετε εσείς και θα ανεβάσω τις δικές σας φωτο :-)
    Οσο για το χούι που λες, εγώ απαντώ "περί ορέξεως..........." Να στε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή