Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Για σας κυρίες Ρεπούση, Δραγώνα, Γιαννάκου και Σια

Αγαπητές χανούμ,
Ρεπούση, Δραγώνα, Γιαννάκου, και αγαπητέ κύριε Παπανδρέου με τον αξιότιμο "φίλο", "ειλικρινή" και "θαραλλέο¨, κ. Ερντογάν-μπέη.
Σας αφιερώνω τις παρακάτω φωτογραφίες, μήπως και συγκινηθεί η ....φιλειρηνική ψυχούλα σας, και σας δηλώνω ότι, λυπάμαι, αλλά εγώ ΔΕΝ θα ξεχάσω.
Θα σας χαλάσω και την πιάτσα, γιατί ούτε και τα παιδιά μου θ΄αφήσω να τα ευνουχίσετε ιστορικά.
Λυπάμαι ....




« Και άραντες έπ' ώμων, μαζί με τον Σταυρόν του Μαρτυρίου, τα ποντιακά παλλάδια και λάβαρα και αποκομίσαντες μεθ΄υμών όλον τον πλούτον των αναμνήσεων εις δράμα, εις τραγωδία, εις έπος και εις μεμουσωμένην λύραν, εφτάσαμεν εις την κοινήν των Πανελλήνων Μητέρα-την Ελλάδα, με την στερνόν απόφασιν, να συμβάλωμεν εις την ανοικοδόμησιν των τειχών της»
Λεωνίδας Ιασωνίδης
Aν έχετε χρόνο ακούστε το παρακάτω τραγούδι Είναι το "Αητέν΄ τς επεραπέτανεν" που αναφέρεται στον Τραντέλλενα, ένα θρυλικό και γενναίο παληκάρι (Τραντέλλενας= τριάντα φορές Έλληνας )
Σύμφωνα με το τραγούδι, ένας αετός πετούσε κρατώντας στα νύχια του τα χέρια του Τραντέλλενα. Ζητιέται από τον αετό να δώσει τα χέρια και να πεί που βρίσκεται ο νεκρός Τραντέλλενας. Ο αετός αρνιέται να δώσει τα χέρια του ήρωα , και παραγγέλνει στους ανθρώπους να φτιάξουν σιδερένιο ραβδί και χάλκινα τσαρούχια, και να πάνε σε μέρος που θα τους υποδείξει για να τον βρούν, στην πέρα πλαγιά, όπου άταφο τον Τραντέλλεν τον τρώνε τα μαύρα πουλιά. Το τραγούδι κλείνει, με τον στίχο, "Σον πόλεμον Τραντέλλενας, ρωμαίικο παληκάρι"

13 σχόλια:

  1. Όταν έρθει εκείνη η ευλογημένη ώρα, θα σου δείξω με ποιό τρόπο γίνεται ο κόμπος της θηλειάς για την κρεμάλα.
    Θα τον πατήσω τον όρκο που έδωσα στον δάσκαλό μου της ιστιοπλοΐας, να μη τον δείξω πουθενά και σε κανένα!
    Θα είναι για ΙΕΡΟ σκοπό και δεν θα με παρεξηγήσει ο Θεός!
    Καλό απόγευμα φίλε μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλό απόγευμα και σε σένα αδελφέ, νοιώθω και 'γω την θλίψη και αγανάκτηση σου. Δυστυχώς, το καράβι "ΕΛΛΑΣ" στραβά αρμενίζει, ολοταχώς για την απώλεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σιχαματα δεν ενδιαφέρονται για τίποτα....
    Τους νοιάζει μονο ο εντολέας τους.
    Η Νεα Ταξη.

    Ισοπέδωση και προδοσία.....

    Μόνο μια είναι η λύση αλλα δεν ξερω πως θα αρχίσει....

    ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλησπέρα αδέρφια..
    ας μη χάνουμε το θάρρος και την πίστη μας...η Ελλάδα είμαστε εμείς κι όχι αυτοί οι έχωντες "καρέκλες"..το οφείλουμε στους προγόνους μας ,που αφησαν τα κοκκαλάκια τους πολεμώντας για Ιερά και Οσια ..για τα απαγχωνισμένα κορμιά ..για όσα έμειναν στις χιονισμένες βουνοκορφές της πατρίδας μας ..για τις ιδέες τους που μας άφησαν παρακαταθήκες!!

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου κάνει εντύπωση το πόσο προκλητικοί είναι. Τους έχουν πείσει ότι δεν κινδυνεύουν απο τίποτα και λειτουργούν έτσι ? Δεν έχουν αισθανθεί μάλλον την ορμή του χείμαρου ή της χιονοστιβάδας. Το κακό είναι οτι όταν την αισθανθείς (την ορμή) έχεις κιόλας πεθάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλησπέρα Hellen.
    Πολύ σωστά γράφεις να μην χάσουμε το θάρρος και την πίστη μας, τόσο γιατί το όφείλουμε στούς προγόνους μας, αλλά -θάλεγα- και στα παιδιά μας.
    Νάσαι καλά~

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητέ hb,
    είναι προκλητικοί γιατί παίζουν εν ου παικτοίς. Κάποιος ή κάτι λείπει για να ξεσηκώσει ορατά την κοινωνία, δηλαδή τον χείμαρο ή τηνν χιονοστιβάδα που εννοείς.
    Καλό απόγευμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θάνο,
    η "φωτιά και το τσεκούρι" είναι ο χείμαρος που υπαινίσσεται ο hb, αρκεί να βρεθεί αυτός ου θα τον απελευθερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα εχουν ετοιμη την απαντηση. Οτι πολυ πριν οι Ελληνες στον ΠΟντο ειχαν αρχισει και σκοτωναν τουρκους. Αρα οι Ελληνες αρχισαν γεννοκτονια . Μα και ο Κολοκοτρωνης που εσφαξε 90000 γυναικοπεδα.... και παει λεγοντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μα εχουν ετοιμη την απαντηση. Οτι πολυ πριν οι Ελληνες στον ΠΟντο ειχαν αρχισει και σκοτωναν τουρκους. Αρα οι Ελληνες αρχισαν γεννοκτονια . Μα και ο Κολοκοτρωνης που εσφαξε 90000 γυναικοπεδα.... και παει λεγοντας.

    @Ε=mc2
    Aνα μας δώσουν και αυτήν την απάντηση, θα ρίξουν όλα τα προσωπεία. Ελπίζω βέβαια κάποιος να τους θυμίσει ότι οι Έλληνες στον Πόντο δεν "σκότωναν" δίκην γκάγκστερ. Πολεμούσαν για την ελευθερία τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταθερή αξία: ΡΕΠΟΥΣΗ

    http://www.youtube.com/watch?v=GhJG0rZR6vA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τί νά ποῦμε φίλε μου, τί νά ποῦμε...ὁ Θεός νά βάλει τό χέρι του.

      Διαγραφή