Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Κεφάλι απο γουρουνάκι, "αλά γαστεροπλήξ". Χάνετε...!

Πρίν από λίγο καιρό, στο μαγειρο-μπλόγκ της γαστερόπληγος, είχαμε δεί μιά συνταγή, κατά την οποία ένα κεφαλάκι από γουρουνόπουλο, μετατράπηκε σε ωραιότατο μεζέ.
Μας τρέξανε τα σάλια, και αμ΄έπος αμ΄έργον, παραγγείλαμε αμέσως στην Μαρία την χασάπισσα, την γουρουνοκεφαλή.
Την αρχική συνταγή της γαστερόπληγος μπορείτε να την δείτε εδώ.
Εμείς, την ακολουθήσαμε με τις εξής αλλαγές:
α) Δεν χρησιμοποιήσαμε λαδόκολλα για να τυλίξουμε το κεφαλάκι, αλλά χρησιμοποιήσαμε την γάστρα, και,
β) Δεν βάλαμε σκόρδο. (δυστυχώς, αλλά...δεν γινότανε)

Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό. Το φάγαμε ολόκληρο, μετά του κουμπάρου του τσιπουρο-παραγωγού, μεμνησκόμενοι και μακαρίζοντες την γαστεροπλήξ.
Ευχαριστούμε γαστεροπλήξ, περιμένουμε κι΄ άλλα τέτοια ιδιαίτερα πιάτα. (ή ταψιά χεχε!)

9 σχόλια:

  1. Ορίστε να φάμε φίλε μου.
    Με την ευκαιρία, είδα βιντεάκια από τον Ρουίζ και ζαλίστηκα. Γκόλ με το κεφάλι, το δεξί πόδι, το αριστερό πόδι....λες να βγάλαμε λαυράκι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τέλειο έγινε, είπαμε από τα υλικά ότι δε μας αρέσει το αφαιρούμε!!! οπότε ας πάει στο καλό το σκορδάκι!! γεια στα χέρια σας!!!
    πήρα κι εγώ σήμερα ένα ολόκληρο και όχι κομμένο αυτή τη φορά θα το μαγειρέψω διαφορετικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπας και οι καταπληκτικες συνταγες της Γαστεροπλήξ σε κανουν να ονειρεύεσαι πρωταθλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γαστέρω,
    θα περιμένω την νέα συνταγή.
    Θάνο αδελφέ,
    πρωτάθλημα είπες; Ναι, καλά....στα όνειρα μου ίσως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. λατρεύω τα φαγητά που είναι μαγειρεμένα στη γάστρα :)

    καλή Κυριακή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ε allora?
    Την γάστρα την 'δουλεύουμε" αρκετά/ Καλή κυριακή και σένα, και καλές υπομονές για την εβδομάδα που αρχίζει :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε παιδια κατι σε γουρνοκεφαλη στον παραδοσιακο φουρνο με 3υλα υπαρχει ??? χρειαζομαι συνταγη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παναγιώτα,
      τά φαγητά πού γίνονται σέ φούρνους ἠλεκτρικούς ἤ ἀερίου, γίνονται καί σέ ξυλόφουρνους. Ἐξ΄ ἄλλου τά φουρνίσματα, ἀπό ξυλόφουρνους ξεκίνησαν. Τό πρόβλημα κατά τήν ἄποψη μου εἶναι ἡ τεχνική γιά νά δουλέψει κανείς τόν ξυλόφουρνο. Πόσο θά κάψει, πότε θά γίνει τό πάνισμα, καί πόση ὥρα θά ψήσει. Πάντως, "καλή ἐπιτυχία" σέ ὅτι κάνεις. Ἐμεῖς πάντως γλύφουμε τά κοκκαλάκια :)

      Διαγραφή