Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ταγίπ ο μεγαλοπρεπής.

Σήμερα, "επισκέπτεται" την πατρίδα μας ο τούρκος πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν. Σύμφωνα με τον ΥΠΈΞ μας κ. Δρούτσα, η επίσκεψη αυτή ετοιμάσθηκε επιμελώς, χωρίς όμως να λάβει καμμία γνώση επ΄αυτού ο ελληνικός λαός. Ομως, χθες και σήμερα βρίσκονται σε εξέλιξη ασκήσεις των τούρκων στο αιγαίο με σοβαρότατες προκλήσεις πρός την αεροπορία μας.
Οπως έχει γραφεί, ποτέ άλλοτε τούρκος πρόεδρος δεν επισκέφθηκε την Ελλάδα εν μέσω ασκήσεων. Ασκήσεων-προκλήσεων συμπληρώνω εγώ. Ισως γιατί ποτέ άλλοτε η πατρίδα μας δεν έφθασε σε τέτοιο σημνείο υποτέλειας πρός τους τούρκους.
Η σημειολογία του γεγονότος είναι σημαντικότατη από πλευράς των τούρκων, οι οποίοι λένε με αυτόν τον τρόπο τα εξής: -" Από την μιά οι εύζωνοι σας θα παρουσιάζουν όπλα σε μας, και από την άλλη θα κάνουμε καψόνια στην αεροπορία σας", "Από το ένα μέρος θα σας μιλάμε για φιλία και καλή γειτονία, και απο την άλλη θα σας έχουμε πάρει το μισό αιγαίο".

Ο Ερντογάν, το μόνο που δεν κάνει είναι να μας βγάζει κοροιδευτικά την γλώσσα. Αλλά είναι μόνο αυτά; Οχι βέβαια!. Οι τούρκοι ήδη προβαίνουν σε στρατηγική περικύκλωση της πατρίδας. Ηδη με σχετική ΝΟΤΑΜ- εν όψει της φιλικής κατά τ΄άλλα επίσκεψης του Ερντογάν, δέσμευσαν θαλάσσιο χώρο μεταξύ Κρήτης και Κυθήρων (!!!) για αεροναυτικές ασκήσεις.
Υποδηλώνουν με τον τρόπο που ξέρουν άριστα απέναντι σε μιά αδύναμη -ελέω προδοτών πολιτικών- Ελλάδα, την βούληση τους να μας παίξουν σαν την γάτα με το ποντίκι, έως ότου εξουθενωμένοι από την συνεχή πίεση να δορυφοροποιηθούμε πλήρως, πέριξ της τουρκικής μίνι υπερδύναμης.
Η πατρίδα κατ΄ ουσίαν είναι περικυκλωμένη. Η τουρκία δείχνει συνεχώς και παντού την παρουσία της. Θυμίζουμε, την δημιουργία ναυστάθμου για υποβρύχια το Δυρράχιο με τουρκική οικονομική βοήθεια, την στενότατη συνεργασία αλβανικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, και την είδηση που κυκλοφορεί στο ίντερνετ περί δωρεάς ενός ή δύο τουρκικών υποβρυχίων στο αλβανικό ναυτικό. Είναι σαφέστατο βέβαια ότι η συνργασία τους με την εξέλιξη τότε θα γίνει πολύ στενότερη.
Θα θέλαμε στο σημείο να υπενθυμίσουμε και κάτι που έχει ξεχασθεί. Οτι δηλαδή η Τουρκία έχει εγγυηθεί με casuς belli την ακεραιότητα των Σκοπίων. Το θυμίζουμε αυτό, για να καταδείξουμε ότι συνεχώς η Τουρκία είναι μπροστά μας, ότι το πάζλ της στρατηγικής περικύκλωσης της πατρίδας ολοκληρώνεται.

Ο λαός εξουθενωμένος, βουτηγμένος στην ανεργία, στην οικονομική κρίση, στα δάνεια, με ευνουχισμένη εθνική υπερηφάνεια, και κυρίως χωρίς ηγεσία, αδυνατεί ν΄αντιδρασει σ΄αυτήν την επίσκεψη, που θα σημάνει έναν νέο κύκλο εθνικής υποτέλειας। Ακόμη ένας εχθρός του έθνους είναι εντός των πυλών.

9 σχόλια:

  1. Καλημέρα!

    Δυστυχώς ο μέσος Έλληνας δεν μπορεί να αντιλειφθεί το τεράστιο πρόβλημα που ακούει στην εξωτερική πολιτική. Δεν ξέρει, το αγνοεί και το χειρότερο δεν τον ενδιαφέρει να μάθει. Καθαρή και αγνή υποτίμηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και μόνο το γεγονός πως πρότεινε να πετάνε τα στρατιωτικά αεροπλάνα (υποτίθεται και των δυο χωρών) δίχως πολεμικό εξοπλισμό, σημαίνει ότι θα πετάνε ανενόχλητοι ακόμη και πάνω από τα Επτάνησα και μεις θα τρέχουμε και δε θα φτάνουμε, επικαλούμενοι φιλίες, το πόσο φίλοι είναι θα το δούμε στις 19 ΜΑΙΟΥ στα περισσότερα τουρκικά μπλογκς, ακόμη και τα μαγειρικά τους μπλογκς μιλούν για τον εθνοπατέρα ΚΕΜΑΛ, που έδιωξε τα μιάσματα (δηλ. τους προγόνους μας) από τα τιμημένα τουρκικά εδάφη!!!!!! με την απο αρχαιοτάτων χρόνων τουρκική ιστορία που επιβεβαιώνεται από τα τόσα αρχαία μνημεία που συνεχώς έρχονται στο φως, αλλά από σύμπτωση μιλούν ολα ελληνικά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εσείς καλά τα λέτε, μ η ν το ψάχνετε όμως πολύ, δ ε ν υπάρχει σωτηρία.

    Προσωπικά θα εστιάσω στη γλυκειά και σεμνή παρουσία της κυρίας Ερντογάν που ήτον... βαμβουλωμένη μέχρι τα αυτιά...δίνοντας παράδειγμα σεμνότητας, αααχ! εν ημέρα κρίσεως θα κατακριθώμεν από τα έθνη...Συννεφάκι μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Kantharos
    Εχεις δίκηο. Ο μέσος Έλληνας δεν ενδιαφέρεται για την εξωτερική πολιτική, η οποία από την φύση της ασχολείται με τα εθνικά θέματα. . Η παρηκμασμένη κοινωνία στην οποία ζούμε, δεν αχολείται έχει εξομβελίσει από την σκέψη της οτιδήποτε έχει σχέση με τα θέματα αυτά, για αυτό και αλωνίζουν οι εργολάβοι αφελληνισμού της πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Γαστεροπλήξ
    Η επισήμανση σου για την πρόταση του αφοπλισμού των αεροπλάνων από πλευράς Ερντογάν, και όχι της υποβολής σχεδίων πτήσης, σημαίνει ακριβώς αυτό που λες, ότι θέλουν να πετάνε ανενόχλητοι μέχρι τα επτάνησα, δηλώνοντας ευθαρσώς τις απαιτήσεις τους. Για την 19η Μαίου, θα προσπαθήσω να παρακολουθήσω το ζήτημα, γιατί μέ έκανε εντύπωση ότι και τα μαγειρικά τους μπλόγκ ασχολούνται με τον Κεμάλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Ανώνυμη Σαλή.
    Η σωτηρία υπάρχει και παρα-υπάρχει αρκεί κάποιος να το επιδιώξει. Εξ' άλλου τα περί "απολύτου προορισμού" των δυτικών, σε μας δεν είναι αποδεκτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αδερφέ μου Cummulus το τραγικό είναι ότι ο ΓΑΠ τα συζητάει όλα αυτά και τα ακούει ευχαριστα.....

    Του λέει ο Τούρκος για αφοπλισμό των αεροσκαφών πανω από το Αιγαίο και αντί να γυρίσει να του πει ότι το ίδιο πρέπει να συμβαίνει και καμια 50αρια χιλιόμετρα μέσα και πάνω από την Μ.Ασία και την Πόλη......
    του λέει τί;

    Αν δίνετε σχεδια πτήσης (για καλη γειτονία) όταν μπαίνετε στον ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ (προσέξτε το αυτό, όχι στον διεθνή εναέριο χώρο-ας πούμε στο FIR) αλλά (εννοεί) στον ΕΘΝΙΚΟ ΕΝΑΕΡΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΣ δεν θα χρειάζεται να σας αναχαιτίζουμε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ο ορισμός της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το πιο απίθανο φυσικά ήταν που μπροστα στους Τούρκους και στον Ερντογκάν που από μέσα του σκεφτόταν "τι κελεπούρι τους έπεσε" παραδέχτηκε Ο ΓΑΠ οτι φοβόμαστε μήπως μας πάρει η Τουρκία κανενα νησί.......Μετά σου λεει "τι είπα;" και πήγε να το σώσει ότι η Τουρκία φοβάται μήπως της επιτεθεί η Ελλάδα!!!!!!

    Φυσικά οι Τούρκοι είχαν ξεραθεί στα γέλια....

    http://koukfamily.blogspot.com/2010/05/blog-post_512.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΓΑΠ τάκανε θάλασσα στην συνέντευξη τύπου. Ειδικά για το σημείο που αναφέρεις, όντως οι τούρκοι θα τον χαρακτήρισαν "κελεπούρι". Αλλά τι νά κάνουμε; Αυτός μας προέκυψε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή