Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Ζητείται ελπίς!

Ξέρω ότι διαβάζοντας τον τίτλο, Ζητείται Ελπίς, το μυαλό σας πήγε στον Αντώνη Σαμαράκη, και πως η ανάρτηση θ΄ασχοληθεί με τον μεγάλο αυτόν συγγραφέα. Χμ…λάθος κάνατε, γιατι θ΄ασχοληθούμε με τον κ. αντί-Dora, δηλαδή τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Λοβέρδο, ό οποίος, καταπώς λένε αυτοί που ξέρουν, θα είναι ο επόμενος υπ. Εξωτερικών

Ο κ. Λοβέρδος, (η μελλοντική …Ντόρα λοιπόν) έδωσε μια συνέντευξη περί του τι μέλλει γενέσθαι με τους σκοπιανούς όταν γίνει πρωθυπουργός το Yorgo.

Την συνέντευξη την είδα στο taxalia, και καλύτερα να μην την διάβαζα για λόγους ψυχικής ηρεμίας, αλλά έλα ντε που μιλούσε για την Μακεδονία… Δόθηκε στον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Τάκη Μίχα. (Ναι, αυτόν που είπε οτι ο Μέγας Αλέξανδρος είναι σφαγέας, και που τελευταία ξαναχτύπησε, λέγοντας ότι στις σφαγές της Στρεμπένιτσα πήραν μέρος και Ελληνες, με αποτέλεσμα να του υποβάλλει μήνυση ο κ. Βιτάλης, μέλος του Μακεδονικού Μετώπου)
Το γεγονός ότι η αυτή η συνέντευξη, με το συγκεκριμμένο θέμα δόθηκε στον συγκεκριμμένο δημοσιογράφο, ο οποίος -νομίζω - στέκεται δίπλα στις σκοπιανές παραφυάδες, έχει την σημασία του, αλλά θα μας απασχολήσει όμως αυτή η ίδια η συνέντευξη.

Για το όνομα λοιπόν των Σκοπίων ο κ. Λοβέρδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε , ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε το δημοκρατία της Μακεδονίας (για τους γνωστούς πλέον λόγους συμπληρώνω εγώ) Είπε όμως, ότι μπορούμε να δεχθούμε το Βόρεια Μακεδονία. Όταν ρωτήθηκε αν, ...σε περίπτωση που τα Σκόπια αποδεχθούν την ονομασία Βόρεια Μακεδονία δεν θα πρέπει και η εελληνική Μακεδονία να μετονομασθεί σε Νότια Μακεδονία, απάντησε ως εξής: Οχι. Η Βόρεια Μακεδονία δεν είναι περιοχή. Είναι χώρα κάτω από την οποία βρίσκεται η Ελλάδα, της οποίας μιά περιφέρεια ονομάζεται Μακεδονία. Το γεγονός ότι στον ΟΗΕ και σε άλλους διεθνέις οργανισμούς μιλάμε για Ελληνική Δημοκρατία, αίρει το εύλογο του ερωτήματος σας

Η παραπάνω απάντηση αγαπητοί μου είναι τρα-γι-κή, γιατί δεν μπορεί ( ή δεν θέλει…) ν΄αντιληφθεί ο κ. Λομβέρδος , πως όταν προσδιορίζουμε ένα κράτος ως ΒΟΡΕΙΟ-τάδε, το κάνουμε, γιατί υπάρχει ένα κράτος που ονομάζεται ΝΟΤΙΟ-τάδε (Κορέα, Βιετ-Νάμ), και θέλουμε έτσι να ξεχωρίσουμε τα δύο τάδε.

Αφού όμως στην περίπτωση μας δεν υπάρχει Νότια Μακεδονία ως κράτος, τότε είναι σαφές, σαφέστατο να πάρει η ευχή, ότι το τμήμα εδάφους της Ελλάδος που ονομάζεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, είναι υπο κατοχή (!!!), και ότι είναι λογικό να εννοείται ότι υπάρχει μιά ΝΟΤΙΑ–υπό κατοχή –ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, που αναμένει την απελευθέρωση της ως πρώτο βήμα , ως δεύτερο την ένωση της με την υφιστάμενη ως κρατική οντότητα, ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , έτσι ώστε η τελευταία να δικαιούται να ονομάζεται σκέτα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
Το ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ λοιπόν, είναι το αριστοτελικό δυνάμει για το σκέτο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. (Να σημειώσουμε ότι, πολιτική που στηρίζεται στούς Διεθνείς Οργανισμούς και Διεθνή Δίκαια είναι για κλάματα. Κάτι ξέρουμε για την Κύπρο, την Βόρειο Ηπειρο, το Αιγαίο, την μειονότητα στην Πόλη κλπ κλπ)

Γιατί λοιπόν κάνει ο κ. Λοβέρδος ότι δεν το καταλαβαίνει το παιχνίδι με τό Βόρεια Μακεδονία αφού μπορεί; Δεν του λείπει το μυαλό. Τι παίζεται λοιπόν; Τίποτε άλλο άπό το ότι μας λέιε κομψά ότι για αυτούς (το ΠΑΣΟΚ) αυτό είναι το όνομα των Σκοπίων!! Να τους χαιρόμαστε τους επόμενους μάγους της εξωτερικής μας πολιτικής!

Τέθηκε κατόπιν στην συνέντευξη και το ζήτημα των "αιγαιατών προσφύγων", αυτών δηλαδή των συνεργατών των Γερμανών και Βουλγάρων που αυτό-ονομάζονται "(αιγαιάτες) Μακεδόνες" , και ο κ. Λ. διευκρίνησε ότι θα τους επιτρέψει (η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) να έλθουν στην Ελλάδα, λέγοντας το αμίμητο, εξωγήινο και εξοργιστικό: -Πιστεύω ότι όσα υπόλοιπα χρωστάμε από την εποχή του Εμφυλίου πρέπει να εξαλειφθούν

Το προσέξατε πατριώτες; Για το ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν το «ἑλευθέρας» να μπαινο-βγαίνουν στην πατρίδα μας βαρύνεται η Ελλάδα ΤΟ ΧΡΩΣΤΑΜΕ , λέει ο μέλλοντικός υπουργός εξωτερικών. Το χρωστάμε στους συνεργάτες των Γερμανών και των Βουλγάρων !!!Αν είναι δυνατόν! Και όμως είναι !!! Ετσι ακριβώς είπε!!

Ο κ Λ. βέβαια κάνει λάθος! Η πατρίδα μας δεν χρωστάει τίποτε και σε κανέναν μπαγάσα. ΔΕΝ ΤΗΣ ΕΜΕΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ. Αντίθετα, ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΛΑ!!!! Μας πήρανε το βόδι και ο κ. Λ, θέλει να δώσουμε και την ουρά του, αυ-το-βού-λως. Είναι δυνατόν;

Είπε ακόμη ο κ. Λ, ότι: "Το μήνυμά μας, είναι μήνυμα επίλυσης και όχι αντιπαλότητας.» Εδώ τώρα τρελλαινόμαστε τελείως.
Τα μηνύματα επίλυσης πρέπει να τα στέλνουν- να αναγκασθούν να τα στέλνουν- οι σκοπιανοί, και όχι εμείς, που βρισκόμαστε εν δικαίω. Αυτή θα πρέπει να είναι η πολιτική μας, και αυτό πρέπει να κάνουμε σαν Ελλάδα. Αν τα στέλνουμε ΕΜΕΙΣ, ( αυτά τα μηνύματα), τότε θα είναι μηνύματα ακόμη μεγαλύτερης υποχωρητικότητας.

Θυμηθείτε πόσα τέτοια μηνύματα "φιλίας", "συνεργασίας", "συννενόησης" , "επίλυσης", "συνδιαλλαγής" κλπ κλπ έχουμε στείλει στους Τούρκους, και θαυμάζουμε τώρα τα αποτελέσματα, το να «κλαψουρίζουμε» δηλαδή, γιατί κατά την δοκιμασία των πυρκαγιών στην αττική, οι τελευταίοι δεν επέδειξαν «πολιτισμένη συμπεριφορά» και συνέχισαν τους εικονικούς βομβαρδισμούς στο Φαρμακονήσι.

Τέτοια θα είναι λοιπόν τα μηνύματα του επομένου υπουργού εξωτερικών; Μήπως θα συνοδεύονται και από κανένα ζειμπέκικο; Καλύτερα να μην τα στείλει (το ΠΑΣΟΚ), γιατί το σίγουρο είναι ότι θα τα πληρώσουμε ακριβά.
Εξ άλλου, το κόμμα του κ. Λ, ποιά εθνικά θέματα επέλυσε όταν κυβερνούσε, για να θέλει να μας πείσει τώρα, ότι μπορεί να λύσει και το σκοπιανό; Ετσι για να ξέρουμε το ειδικό βάρος των λόγων του κ. Λομβέρδου.

Ζητείται ελπίς λοιπόν πατριώτες για την δύσμοιρη την πατρίδα, για την Μακεδονία, το Αιγαίο, την Κύπρο, την (-βάσει διεθνών συνθηκών- αυτόνομη) Βόρεια Ήπειρο, την Θράκη… Ναι, με τέτοιους πολιτικούς, ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ! Υπάρχει;

Μπορείτε να δείτε σχετικά:
http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.com/
http://taxalia.blogspot.com/2009/09/blog-post_9513.html

11 σχόλια:

  1. Τρομαζω με την ιδεα ο Παπανδρεου να γινει Πρωθυπουργος και να χειρισθει το Σκοπιανο.Οι αποψεις Λοβερδου δυστυχως επιβεβαιωνουν τους φοβους μου οτι ο Παπανδρεου ειναι τελειως ακαταλληλος να γινει Πρωθυπουργος.Εαν παρα ταυτα κερδισει αυτοδυναμια στις εκλογες ελπιζω να αλλαξει μυαλια διοτι διαφορετικα πιστευω θα γρηγορο και αδοξο τελος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους φόβους σας τους συμμερίζομαι απολύτως αγαπητέ. Για την αλλάγή δε μυαλών, το εύχομαι και ΄γω, αλλά η πιθανότητα είναι μηδαμινή. :-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επεσα από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του Λοβέρδου. Φίλε μου ομολογώ ότι δεν τις ήξερα. Μπορώ μάλιστα να πώ ότι μου ήταν σχετικά συμπαθής. Τώρα πλέον καταλαβαίνω ότι είναι εθνικά επιζήμιος και δικαίως προέρχεται από το καταπτυστο και ανθελληνικό Πάντειο Πανεπιστημειο.
    Κατάλαβες ο κύριος καθηγητής.......

    Εχουν να φάνε πορείες και συλλαλητήρια που θα θυμηθούνε το 1992....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ υπάρχει Ελπίς.

    Ξέχνα τις επίγειες ελπίδες Κουμουλάκι μου...

    Και να σου πώ διατί;
    Διότι φύγαμε ως έθνος απο την οδό του Κυρίου και έχουν λάβει εξουσία επάνω μας τα Δαιμόνια των Διεθνών Στοών.
    Ο λαός μας είναι στην καθολική πορνεία και αποχαύνωση της Τυφλεόρασης- ως πρόβατον μη έχον Ποιμένα- και οι πολιτικοί μας στην πλειοψηφία τους,αποτελούν μια ομάδα ευφυών κλεφτών και υποκριτών και ντραμπούκων

    (βρίσκουνε και τα κάνουνε μάγκα μου, και όλοι έχουμε γι αυτό το αναλογούν μερίδιο ευθύνης)

    που φοράνε σινιέ κοστουμάκια περπατάνε με ψαρωτικό ύφος

    (και το πουλημένο ιερατείο συμπεριλαμβάνω σε αυτούς.

    έχουν μελετήσει ενδελεχώς τη σημασία του ύφους, μωράκι μου)

    και σε λίγο θα έχουν αδειάσει ΟΛΟΤΕΛΑ τα ταμεία του Κράτους, με ποικίλες προφάσεις.

    Εν τω μεταξύ των κυρίων ΒΟΛΕΥΤΩΝ και ΔΙΚΑΣΤΩΝ , οι ΜΙΣΘΟΙ και οι συντάξεις θα απογειώνονται και θα κραταιούνται.

    Τους άλλους, την πλέμπα...ω μωρέ τώρα...ποιός τη.. γαμεί την πλέμπα!

    Με άδεια τα ταμεία, ως πτωχοί συγγενείς στη Διεθνή Κοινότητα, μας περιμένουνε μαύρες μέρες χωρίς καθόλου γραβιέρες...

    Ισως, να μας χρειάζεται.

    Να πέσουνε οι μπάκες όσων έχουν.

    Να πέσει η έπαρση...

    Για Αφύπνιση και εν Κυρίω Tαπείνωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Με κάτι τέτοιους πολιτικούς,θα φάμε τη σφαλιάρα της ματσεντόνια,όπως φάγαμε τη σφαλιάρα της Κύπρου και της Μικρασίας. Στην Ιωνία,έβαλαν οι Άγγλοι τον Βενιζέλο να αποβιβάσει στρατό στη Σμύρνη.Μετά άλλοι σύμμαχοι,είπαν στους άλλους βλάκες που πήραν τη θέση του Βενιζέλου,να πάει στην Άγκυρα.Πήγαμε και φάγαμε τα μούτρα μας.Στην Κύπρο,οι σύμμαχοι άφησαν τον Ιωαννίδη να κάνει τις παλαβομάρες του και μετά έγινε ό,τι έγινε.Μας λένε τώρα οι σύμμαχοι να τα βρούμε με τους ματσεντόνες και ο Λοβέρδος θα τα βρεί και θα τα φτιάξει.Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα,αλλά η σφαλιάρα,σφαλιάρα.Είτε τα βρούμε,είτε δεν τα βρούμε,το φυτίλι έχει ανάψει και οι ματσεντόνες θα γλεντοκοπούν στη σαλούν κάποια μέρα.Η Θράκη είναι για τους Τούρκους και η Ήπειρος για τους Αλβανούς.Ο εγκλωβισμός από τα Νότια της Ρωσίας,που θέλουν οι Αγγλοαμερικανοί, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά.Αλλά και ο απεγκλωβισμός της Ρωσίας για να γίνει,πρέπει να δοθούν ανταλλάγματα,δηλαδή εδάφη μας, στους αλβανοματσεντόνες από τους Ρώσους.Οι Τούρκοι μένουν έξω.Για τους Αγγλοαμερικανούς και λοιπούς Ευρωπαίους,κάθε τι το ορθόδοξο ταυτίζεται με τον φανατισμό και πρέπει να εξαφανιστεί.Εξαιρούνται μόνο οι "ορθόδοξοι" Εβραίοι.Αυτοί είναι οι μόνοι που δικαιωματικά τους ανήκει ο τίτλος του ορθόδοξου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ Σαλογραία. Πολύ σωστό μιλάς για την έπαρση. Αυτή που γίνεται τόσο επικίνδυνη όταν τους κάνει να μοιάζουν με περιφερόμενα φουσκωμένα παγώνια και να υποσ΄χονται στους πάντες τα πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΚΥΠΡΙΑΝΟ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ
    Διαβάζοντας το σχόλιο σας, θεωρώ ταυτίζεστε με το "ζητείται ελπίς" Θάθελα όμως να σημειώσω ότι ο μόνος που στάθηκε απέναντι στοους μάγειρες αυτών των ανακατατάξεων που σημειώνετε στο σχόλιο σας είναι ο Καραμανλής με το βέτο για το σκοπιανό, και τις συμφωνίες μμε τους Ρώσους. Στάθηκε απέναντι τους λοιπόν, και ήλθε ο καιρός να φύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. " ... Στάθηκε απέναντι τους λοιπόν, και ήλθε ο καιρός να φύγει..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ ΘΑΝΟ
    Αδελφέ μου, το 1992 πέρασε ανεπιστρεπτή. Το γεγονός εκείνο ήταν απίστευτο από την άποψη του όγκου του κόσμου, και του αυθόρμητου χαρακτήρα της πρόσέλευσης. Τό έζησα από κοντά.
    Ηταν υπέροχο. Θυμάμαι ότι γειτονιές-γειτονιές κατάβαινε στην πλατεία ο κόσμος, που για πρώτη φορά είχε φθάσει μέχρι τον Λευκό Πύργο. Η εκδήλωση της αγάπης για την Μακεδονία ήταν απίστευτη και συγκινητική. Δυό πράγματα να πώ που θα τα θυμάμαι για πάντα. Το είναι η προσέλευση ένος τετραπληγικού με το καροτσάκι που το έσπρωχνε η ηλικιωμένη μάνα του. Είχαν έλθει από μια γειτονιά, όχι από το κέντρο, και θα επέστρεφαν πάλι έτσι. Το καροτσάκι ήταν καταστολισμένο με ελληνικές σημαιούλες. Και το δεύτερο έχει να κάνει με μιά κυρία που πήρε το παιδάκι της, γιατί ήθελε ο μικρός να έχιε αναμνήσεις από το μοναδικό αυτό γεγονός, να διαβάζει αργότερα αργότερα γι αυτό (το γεγονός) και να ξέρει ότι ήταν και αυτός εκεί.
    Θυμάμαι παραδοσιακές μπαντες από
    την επαρχία με νταούλια και ζουρνάδες να προχωρούνε πρός την πλατεία και να παίζουν το ¨"μακεδονία ξακουστή" και να στήνεται αμέσως από τν κόσμο ο χορός. Θυμάμαι τα τηλεγραφήματα συμπαράστασης που στέλναν κρατούμενοι από τις φυλακές. "και μείς είμαστε μαζί σας, και μεις είμαστε παρόντες στο συλαλλητήριο" Αστα φίλε μου, ήταν ανεπανάλητες στιγμές εθνικής ομόνοιας. Το πιό χαριτωμένο πανώ -συγχώρεσε με για τις σκόρπιες σκέψεις μου - ήταν εκείνο το περίφημο που έλεγε ότι ο "Βουκεφάλας δεν ήταν ZASTAVA"
    Μετά, τα αφελληνισμένα τσιράκια της νέας τάξης άρχισαν το έργο τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτα όλα ξεχάστηκαν σήμερα από τους πολιτικούς....ακόμα και τους Μακεδόνες!!!!!!!! Ξεχάστηκαν όμως κι από τον απλό Μακεδονικό λαό;

    Θα δούμε.
    Γνώμη μου είναι ότι πολύ σύντομα θα κληθούμε από κάποιες πατριωτικές δυνάμεις σε νέα συλλαλητήρια έτσι που το πάνε οι πουλημένοι πολιτικοί.
    Και θα δούμε αν εκφυλίστηκε το πνεύμα των Ελλήνων.

    Οπως και να έχει εμείς θα είμαστε εκέι έστω και μόνοι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ΘΑΝΟ ῾*...εμείς θα είμαστε εκέι έστω και μόνοι μας."
    Και μόνοι μας να είμαστε, θα είμαστε "όλοι"

    ΑπάντησηΔιαγραφή