Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Λ.ΕΦ.Ε.Δ: ΤΑΜΣ "ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ"













Το Σαββατοκύριακο 29-30 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η ΤΑΜΣ «Δούρειος Ίππος» που είχε ως αντικείμενο την Μάχη σε αστικές περιοχές. Η άσκηση έγινε σε ένα εγκαταλελειμμένο χωριό στις όχθες της τεχνικής λίμνης Αλιάκμονα στον Νομό Κοζάνης. Στην άσκηση συμμετείχαν έφεδροι της Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ, και των παραρτημάτων ΛΕΦΕΔ Κοζάνης και ΛΕΦΕΔ Φλώρινας.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ο εχθρός με δύναμη ομάδας πεζικού είχε εγκατασταθεί αμυντικά εντός του χωριού. Οι φίλιες δυνάμεις επιπέδου Διμοιρίας είχαν ως αποστολή να εκκαθαρίσουν το χωριό από την εχθρική παρουσία και να το εξασφαλίσουν.

Η άσκηση διήρκεσε από το μεσημέρι του Σαββάτου, μέχρι και το τελευταίο φως, και από το πρώτο φως της Κυριακής (06:00πμ) μέχρι και αργά το μεσημέρι. Σε αυτήν μας δόθηκε η ευκαιρία να ασκηθούμε τόσο στην ατομική τακτική όσο και στην ομαδική.

Βαρύτητα δόθηκε περισσότερο στην προσέγγιση των κτηρίων, αλλά και στην υποστήριξη της ομάδας που προσεγγίζει από το στοιχείο υποστηρίξεως. Η άσκηση διακόπτονταν πολλές φορές από τον επικεφαλής, επισημαίνονταν τα λάθη και ξαναξεκινούσε από την αρχή, ενώ άλλαζαν συχνά και οι ομαδάρχες και οι βοηθοί ώστε να εκπαιδευτούν όσο γίνεται περισσότεροι έφεδροι και στην διοίκηση.

Φεύγοντας από τον πανέμορφό αυτόν χώρο, είχαμε ανέβει ένα «σκαλοπάτι» στην γνώση αυτού του είδους μάχης, συνειδητοποιώντας παράλληλα τις ιδιαίτερες δυσκολίες που αυτή έχει.


Ἀπό δελτίο τύπου τῆς ΛΕΦΕΔ "

2 σχόλια:

  1. Περνω οπως παντα να ευχηθω μια ομορφη εβδομαδα με τα λιγοτερα προβληματα,Aργω μερικες φορες να ερθω απο εδω αλλα δεν ξεχνω.Nα εισαι παντα καλα και να βρισκω ανοιχτο το μπλοκοσπιτο σου!!!
    Πω πω αυτα βλεπω και σκεφτομαι οταν παω στρατο:)Σιγουρα πολυ δυσκολη ασκηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Σκουτζᾶκο
      καί καλή βδομάδα. Ἡ θητεία σου στό Στρατό θά εἶναι ἡ ἐμπειρία τ[[ης ζωῆς σου, εἰδικά ἄν ὑπηρετήσεις σέ μονάδα ἐκστρατείας.

      Διαγραφή