Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Μπριζολομαγειρέματα Β΄ μέρος

Συνεχίζουμε τά μπριζολομαγειρέματα μας, καί  σήμερα θά παρουσιάσουμε  τό 2ο μέρος τοῦ σχετικοῦ ἀφιερώματος, πού περιλαμβάνει μπριζόλες στήν γάστρα ἀλά cummulus!
Λοιπόν ξεκινάμε. Πλένουμε τίς μπριζόλες, τίς στεγνώνουμε μέ τό ἀπορροφητικό χαρτί  καί τίς ἀραδιάζουμε  στην γάστρα. Τίς πασπαλίζουμε μέ σουμάκ, ἀλάτι καί πιπέρι καί ἀπό τίς δύο πλευρές.

Τώρα κάνουμε ἕνα cummuλοντίπ - σέ ποσότητα πού νά σκεπάζει τίς μπριζόλες -μέ τά ἐξῆς ὑλικά:
Ἐλαιόλαδο (παρθένο πάντα), λευκό κράσί, ρίγανη, μισό κουταλάκι μουστάρδα σκόνη, μισό κουταλάκι σπόρια ἀπό γλυκάνισσο, καί χυμό άπό ἕνα λεμόνι.
Τά βαρᾶμε μέχρι νά ζαλιστοῦν στό σβουριχτῆρι, καί περιχύνουμε τίς μπριζόλες.
Τώρα βουτᾶμε τήν γάστρα καί τήν παρκάρουμε στό ψυγεῖο γιά κανένα δίωρο, καί μεῖς τό ρίχνουμε στό μπλόκινγκ γιά νά μάθουμε τί μεταγραφές ἔκανε ἡ ὁμαδάρα μας.
Ὅταν πλησιάζει ἡ ὥρα γιά τό φούρνισμα, καῖμε(!) τόν φοῦρνο στούς 180 β. καί κόβουμε κάνα δυό πατάτες, σέ μέγεθος, κάτι μεταξύ φοῦρνου καί τηγανιοῦ, τίς  ὁποῖες ρίχνουμε στήν γάστρα, κάνοντας ἕνα τελευταῖο -προσεκτικό-άνακάτεμα ὅλων τῶν ὑλικῶν.

Τώρα εἶμαστε ἔτοιμοι γιά τήν τελική φάση. Ἀν τό ντίπ  εἶναι πάρα πολύ, ἀφαιροῦμε ὅσο νομίζουμε καί τό βάζουμε στήν κατάψυξη γιά μελλοντική χρῆση.
Φουρνίζουμε μέ τήν γάστρα κλειστή. Σέ 45 λεπτά βγάζουμε τό καπάκι καί συνεχίζουμε τό ψήσιμο γιά ἀλλά 45 λεπτά περίπου, ἤ μέχρι νά δοῦμε τό φαγητό ὅπως φαίνεται στήν φωτογραφία
Ὅταν σερβίρετε, μπορεῖτε νά βάλετε καί πιλάφι άπό κίτρινο ρύζι,  καί φυσικά νά κατεβάστε  άλύπητα μία (ἤ καί παραπάνω) παγωμένη μπῦρα εἰς ὑγείαν τοῦ cummulus!

4 σχόλια:

  1. Στην υγεια σου φιλε μου.

    Μας ετρεξαν τα σαλια....
    Ουφ...
    Και οι φωτογραφίες σχεδον μυριζουν...
    Να ειστε ολοι καλα και ελπιζουμε να τα πουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θᾶνο,
    οἰ ἄλλες στό τηγάνι, πιό νόστιμες ἦταν ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή