Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ο ψευτο-ακτιβιστής Κουράκης, και τα πιθανά προβοκάτσια.

Παρακολούθησα ειδησεογραφικά την υπόθεση με το αιματηρό "ρεσάλτο" του ισραηλινού ναυτικού, σε πλοία "ακτιβιστών" και πελάγωσα, τόσο από την ουσία της υπόθεσης, όσο και απο την σπασμωδική αντίδραση του υπουργείου εξωτερικών.
Σε ότι αφορά την ουσία, οι ισραηλινές αρχές έχουν απαγορεύσει τον κατάπλου των πλοίων σε συγκεκριμμένο λιμάνι. Οι "ακτιβιστές" το γνώριζαν αυτό. Ομως επέμεναν στην απόφαση τους να εκφορτώσουν την βοήθεια σε αυτό το απαγορευμένο λιμάνι. Γιατί άραγε; Ενας από τους υποστηρικτές της ενέργειας αυτής, ο γνωστός εθνομηδενιστής Συριζαίος βουλευτής Τάσος Κουράκης, είπε σε δελτίο ειδήσεων ότι, δεν περιμένανε τέτοια αντίδραση από το Ισραήλ. "Περιμέναμε - είπε- να εμποδίσουν την πορεία των πλοίων, μιά μέρα, δύο μέρες...άντε τέσερις. Αλλά αυτό δεν το περιμέναμε. "
Γίνεται κατανοητό λοιπόν, γιατί επιμένανε οι "ακτιβιστές".
Γιατί με την παρεμπόδιση των πλοίων για μιά, δύο, τρείς μέρες, το θέμα θα σερνότανε ειδησεογραφικά στα διεθνή μέσα, οι "ακτιβιστές" θα ετύγχαναν δημοσιότητας, αλλά το φορτίο "ανθρωπιστικής βοήθειας" θα πάθαινε ναυτία στην θάλασσα.
Μετά, το ποιό πιθανό θα ήταν τα πλοία των "ακτιβιστών" να εκφορτώσουν στο λιμάνι που θα υποδείκνυαν οι Ισραηλινοί.
Το αποτέλεσμα αυτής της ανόητης ενέργειας, ήταν δυστυχώς το αίμα...
Ας δούμε όμως, και το ανεύθυνο των ενεργειών του ελληνικού υπουργείου εξωτερικών. Μάθαμε από τα κανάλια, ότι διεκόπηκε μιά σημαντικότατη άσκηση Ελλάδος-Ισραήλ, και ματαιώθηκε με ελληνική επίσπευση μια προγραμματισμένη επίσκεψη του ισραηλινού αρχηγού αεροπορίας.
Αδυνατώ να καταλάβω τα παρακάτω:
α) Η ενέργεια των ακτιβιστών, ήταν ή δεν ήταν ιδιωτικής φύσεως;
β) Η ενέργεια, ήταν ή δεν ήταν μιά ενέργεια υψηλού ρίσκου, την οποία ως νοήμονες άνθρωποι -οι ακτιβιστές- την κατανοούσαν πλήρως, και την ανέλαβαν αυτόβουλα;
Εάν ναι, με ποιά λογική το ελληνικό ΥΠΕΞ, διέκοψε μονομερώς τις ασκήσεις και ματαίωσε την επίσκεψη του Ισραηλινού πτεράρχου, την στιγμή που όσοι ασχολούνται με τα αμυντικά ζητήματα της πατρίδας διατυμπανίζουν την σπουδαιότητα ενός ελληνο-ισραηλινού διπλωματικού και στρατιωτικού άξονα, δεδομένης της ψυχρότητας των τούρκο-ισραηλινών σχέσεων;
Μήπως, γι΄αυτόν τον λόγο πρέπει να ψυχρανθούν και οι ελληνο-ισραηλικές σχέσεις; Μήπως τελικά γίναμε δορυφόροι της Τουρκίας;
Ας συνεκτιμηθεί στην άποψη αυτή και το εξής. Από τον Κουράκη άκουσα, ότι για την αποστολή ήταν ενημερωμένη η κυβέρνηση, η οποία δια στόματος του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ παρείχε κάλυψη στις ενέργειες των Κουράκηδων, λέγοντας οι ΜΚΟ δεν πρέπει να εμποδίζονται στις ενέργεις τους.
Με συγχωρείτε, αλλά έχοντας υπόψη την άρνηση των Κυπρίων ν΄ απαγορεύσουν τον απόπλου των πλοίων από τα κυπριακά λιμάνια, όλη αυτή η υπόθεση μυρίζει προβοκάτσια, με στόχο την ματαίωση της ελληνο-ισραηλινής προσέγγισης, που ενοχλεί την Τουρκία.
Αν δεν συντρέχει κάτι τέτοιο. τότε η κυβέρνηση-ΓΑΠ, είναι "λίγη", για να εκμεταλευθεί διπλωματικά πρός όφελος της πατρίδας, μιά ακόμη τουρκο-ισραηλινή διένεξη.
Σημειώνουμε εμφαντικά, πως με την άκριτη ενέργεια του ΥΠΕΞ, η πατρίδα δεν θα κερδίσει τίποτε, ενώ αντίθετα η Τουρκία, όλο και κάτι θα πάρει από τον ισλαμικό κόσμο.
Παρατηρήστε ότι σε χρόνο "μηδέν" εξαγγέλθηκαν συγκεντρώσεις διαμαρτυριών στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη , αλλά και "σε άλλες πόλεις" όπως είπε ο Κουράκης.
Τελειώνοντας, θέλω να ρωτήσω τον "ανθρωπιστή" Κουράκη:
- Όπως ξέρεις η Τουρκία έχει απαγορεύσει τον κατάπλου στα λιμάνια της, πλοίων με Κυπριακή σημαία. Γιατί λοιπόν δεν αναλαμβάνεις μια "ακτιβίστικη" δράση για να σπάσεις τον αποκλεισμό με ένα καίκι κυπριακής σημαίας;
-Μπορείς να το κάνεις "ακτιβιστή" μου;
-Οχι βέβαια!
Και κάτι τελευταίο "ακτιβιστή" και εθνομηδενιστή Κουράκη.
Η φράση που χρησιμοποίησες στην τηλεόραση, "Ελληνες και Κύπριοι" είναι ανιστόρητη, και η συνειδητή χρήση της συνιστά μιά εικόνα εθνομηδενισμού, που εξ΄ άλλου σε χαρακτηρίζει.
Για να καταδείξουμε μια τέτοια αντιδιαστολή, ο όρος είναι: "Ελλαδίτες και Κύπριοι"
-Σε σηκώθηκε η τρίχα ε, Κουράκη;

14 σχόλια:

  1. Για δες σύμπτωση! Μόλις θάμπαινα στο μπλόγκ σου για ανέκδοτα. Νάσαι καλά, επίσης καλή εβδομάδα και καλό μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πες τα ρε αδερφε μου. Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και η κυβέρνηση είναι πλέον οι προδότες εντολοδόχοι των ΗΠΑ και των Τούρκων.....

    Τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα την δεδομένη στιγμή εξυπηρετούνταν από την ελληνοισραηλινή άσκηση κι όχι την "ελληνοτουρκική προσέγγιση" που αναδεικνύει την Τουρκία σε περιφερειακη δυναμη και εμας σε γιουσουφάκι της.....

    Ο ξεφτιλισμένος Κουράκης και το κόμμα του πρέπει να εγκαταλείψουν την χώρα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θάνο, όλη η ειδησεογραφία για τα "μεθεόρτια" του γεγονότος συγκλίνουν στην άποψη ότι η Ελλάδα δένεται στο άρμα της Τουρκίας. Ματαιώσαμε την έλευση του Ισραηλινού Α/ΓΕΑ, για τους λόγους της τουρκο-ισραηλινής διένεξης - αυτό είναι στην ουσία- και δεχόμαστε τον τούρκο Α/ΓΕΕΘΑ δηλαδή τον Αρχηγό του ΑΤΤΙΛΑ.
    Αδελφέ Θάνο, αυτά δεν είναι ερασιτεχνισμός από πλευράς ελληνικής κυβέρνησης. Είναι συνειδητές κινήσεις υπέρ των τούρκων. που όμως μας στερούν στρατηγικούς συμμάχους.¨
    Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, ε... καλά τώρα, τους ξέρουμε και από το Σκοπιανό. Αφελληνισμένοι πλήρως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. eleino to a8ro sorry kiolas.....
    efoson les oti kseran oi aktivistes ti 8a pa8oun
    tote loipon an epel8ei KATXI stin ellada kiriolektika omws tote esy katse kai grafe sto blog sou kai min kateveis stous dromous allwste 8a ksereis oti 8a se pirovolisoun...
    me tin fadasia p exeis kai tin logiki den me ekanes na provlimatisto anti8etos na gelasw.....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Ανώνυμο.
    Μάλλον λάθος κατάλαβες. Συγκρίνεις τους συγκεκριμμένους ακτιβιστές με αντιστασιακούς. Συγκρίνεις την συγκεκριμμένη ενέργεια, με μία ενέργεια αντιστασιακή, οπότε είναι λογικό να βγάζεις τα συμπεράσματα που διατυπώνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. η Κωνσταντινουπολης επεσε απο σωρεια λαθων. εμεις καναμε το πιο μεγαλο λαθος που θα το πληρωσουμε συντομα. απομακρυνθηκαμε απο το πιο ισχυρο γεωπολιτικοστρατιωτικο κρατος της υφηλιου και ακολουθησαμε ενα θεατρο σκιων. η σταση της Κυπρου δεν μας εβαλε σε υποψιες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ Ε=mc2
    ζητώ συγνώμη, αλλά δεν κατάλαβα τι εννοείς. Κάποια διευκρίνηση ίσως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ακολουθουμε την τουρκια σαν υποτελεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε Ε=mc2 τι εννοείς όταν λες ότι απομακρυνθήκαμε από το πιο γεωπολιτικοστρατιωτικό κράτος του κόσμου;

    Ποιό;

    Δεν πιστεύω να εννοείς το Ισραήλ;

    Και αν αυτό εννοείς δηλαδή θα επιθυμούσες να είμαστε τσιράκια των Εβραίων;

    Φίλε μου εμεις απλά πρεπει να κοιταμε τα εθνικά μας συμφέροντα και να ενεργούμε με βάση αυτά αλλα φίλτατε έχουμε και την εθνική μας αξιοπρέπεια που δεν μας επιτρέπει να γινουμε τσιράκια κανενός.

    Θα πω κάτι που ίσως φανεί ρομαντικό, ουτοπικό και ενάντια σε κάθε διπλωματική στάση αλλα είναι αυτό που αισθάνομαι.

    Το αρχαίο και δοξασμένο γενος των Ελλήνων κανεις πολιτικός δεν εχει το δικαίωμα να το θέσει υπό τις εντολές οποιουδήποτε κράτους ή οργανισμού.

    Αυτό πρέπει να υπάρχει βαθιά μεσα στο μυαλό καθε Ελληνα διπλωμάτη.

    Δεν θέλω να είμαι το γιουσουφάκι του Τούρκου. Το τσιράκι του Εβραίου. Το υποχείριο του Αμερικάνου. Ο εντολοδόχος των Βρυξελλών. κλπ

    Είμαι ο Ελληνας και όποιος θέλει να με βλέπει ισότιμα ως μέλος της ανθρώπινης κοινωνίας καλώς ειδάλλως ο καθε κατεργάρης στον πάγκο του.

    Γι αυτό ο πατριώτης πολιτικός πρέπει να εχει κατα νού ΠΑΝΤΑ την ισχυροποίηση της θέσης της Ελλάδος στρατιωτικώς, πολιτκώς πολιτιστικώς και οικονομικώς....

    Κι αυτο λοιπόν που ενδιαφερει στην προκειμένη ιστορία είναι τι εξυπηρετούσε τα ελληνικά εθνικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Ε=mc2
    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, ότι στο συγκεκριμμένο ζήτημα ακολουθήσαμε την Τουρκία σαν υποτελείς. Είναι μιά πραγματικότητα που δείχνουν τα γεγονότα του επεισοδίου με τους "ακτιβιστές". Συνεχίζω όμως και βρίσκομαι στα σκοτάδια, αναφορικά με το "ισχυρό γεωπολιτικό κράτος της υφηλίου" που αναφέρεις στο πρώτο σχόλιο σου.
    @ Θάνο,
    στον κόσμο μας, και ειδικά στις διεθνής σχέσεις, αποδίδεται σεβασμός σε όποιον έχει μιά σαφή πολιτική υπεράσπισης των εθνικών του συμφερόντων, την οποία πολιτική μπορεί και δείχνει, ότι έχει την ΒΟΥΛΗΣΗ να την εφαρμόσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. cummulus έτυχε να βρω αυτό το ποστ εντελώς συμπτωματικά, διότι διάβασα σχόλιά σου στου Ακρίτα (με τον οποίο έχουμε φιλικές διαδικτυακές σχέσεις αν και δεν συμφωνούμε σε όλα) και είδα να λες σωστά πράματα εκεί.

    Φοβάμαι ότι δεν βρίσκω σωστά όσα λες εδώ. Τον Κουράκη ΔΕΝ τον γνωρίζω, αλλά ακόμη κι αν έχει κάτι μεμπτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η πλειονότητα της αποστολής ούτε η ουσία της.

    Η ουσία ειναι το σπάσιμο ενός αδικαιολόγητου εμπάργκο που δεν περιορίζεται σε θεμιτή απαγόρευση όπλων (κλπ) αλλά επεκτείνεται και σε ένα σωρό άλλα είδη που στερούνται οι πολιορκημένοι της Γάζας. Μικρό μόνο μέρος της προσπάθειας αποτέλεσε η Τουρκική ΜΚΟ, η οποία (αν και φυσικά μεροληπτεί υπέρ μουσουλμάνων) δεν έχει και τίποτα μεμπτό, ούτε καμμία σχέση με τρομοκράτες.

    Ασφαλώς και περίμεναν να εμποδιστούν οι ακτιβιστές αλλά ΟΧΙ και να σκοτωθούν. Νόμιζαν ότι με ειρηνικά μέσα θα κατάφερναν να περάσουν (ίσως και μετά από έλεγχο). Ομως οι Ισραηλινοί αντί να ελέγξουν το φορτίο επιδίωξαν να κάνουν τους γνωστούς τσαμπουκάδες που καταδικάστηκαν από ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ πλην Αμερικής.

    Αν το βλέπεις "πατριωτικά" το θέμα, επειδή η Τουρκία στράφηκε κατά του Ισραήλ, φοβάμαι πως ΟΥΤΕ πατριωτικό όφελος δεν θα δεις. Η ουσία ειναι ότι η Γάζα όπως και η Κατεχόμενη Κύπρος αποτελούν σκανδαλώδεις περιπτώσεις παραβίασης του διεθνούς δικαίου (από Ισραήλ και από Τουρκία) και δεν έχουμε κανένα λόγο να υπαναχωρήσουμε στις αρχές μας ΥΠΕΡ του διεθνούς δικαίου, ΟΣΟ κι αν δεν το σέβονται μερικοί.

    (θα βρεις κι άλλα πολλά στο blog http://omadeon.wordpress.com)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ομαδεών,
    ευχαριστώ για την επίσκεψη σου, όπως και για την άποψη σου, για τα σχόλια μου στον Ακρίτα.
    Επί της αναρτήσεως όμως, παρακαλώ σημείωσε τα εξής:
    α) Δεν κάνω πουθενά νύξη για τρομοκράτες και τρομοκρατία. Αρα δεν παίρνω το μέρος των ισραηλινών στις άδικες ή δίκαιες επί του θέματος αιτιάσεις τους.
    β) Τον Κουράκη, όπως ΔΕΝ τον γνωρίζεις, ΔΕΝ τον γνωρίζω και εγώ.
    ΑΥΤΟΝ όμως άκουσα να μιλά περί του γεγονότος, και όπως πρόσεξες στην ανάρτηση, δικού του λόγους και απόψεις χρησιμοποίησα.
    γ) Σε ότι αφορά το "θεαθήναι" της ακτιβίστικης επιχειρήσης, δεν έχω αλλάξει άποψη.
    δ) Στο ότι ήταν ανόητη η ελληνική εμπλοκή με την διακοπή της άσκησης και την ματαίωση της επίσκεψης του ισραηλινού Α/ΓΕΑ, και ως ενέργεια ήταν επικουρική στις τουρκικές κινήσεις, φαίνεται καθαρά ότι μόλις οι τούρκοι μάζεψαν την γλώσσα τους, οι δικοί μας ξέχασαν τα "περί διεθνούς δικαίου", "πειρατείες" κλπ, και ακολουθούντες πάλι την τουρκία, ξανακάνουν ασκήσεις με τουε ισραηλινούς.
    Παρακαλώ δες τα σχετικά λινκ.
    Στο πόστ δεν τάσσομαι κατά των Παλαιστινίων ή των αναγκών τους. Τάσσομαι εναντίων των ερασιτεχνών, άμυαλων και ενδοτικών πολιτικών που (ως επίτροποι) κυβερνούν την Πατρίδα.
    http://www.enkripto.com/2010/07/blog-post_18.html
    http://www.strategyreport.gr/?p=1487
    http://taxalia.blogspot.com/2010/07/blog-post_6576.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Omadeon,
    συγνώμη, αλλά ξέχασα να σε κεράσω ένα συκωτάκι. Αν είναι της αρεσκείας σου, παρακαλώ δοκίμασε ένα. :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή