Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Ο δοσιλογισμός σήμερα.

Ο όρος ΅δοσίλογος΅, έχει χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια της κατοχής, και σήμαινε τον κάθε έλληνα ο οποίος με τον άλφα ή βήτα τρόπο συνεργάζόταν με τους κατακτητές της πατρίδας. Ονομάσθηκαν λοιπόν ΅δοσίλογοι΅ τόσο οι κατοχικές κυβερνήσεις της εποχής, αλλά και κάθε ένας , που είχε διάφορες οικονομικές, δοσοληψίες.
Γενικώτερα θα λέγαμε ότι , δοσίλογος είναι αυτός που για διάφορους λόγους, οικονομικούς ή ιδεολογικούς η πολιτικούς προβαίνει σε ενέργειες με τις οποίες ενισχύει και εξυπηρετεί πολιτικές ξένων κρατών εναντίον της πατρίδας. Ακόμη ως δοσίλογος, επιβάλλεται να χαρακτηρισθεί κάθε αφελληνισμένος Έλληνας που με ενέργειες του υπονομεύει την εθνική συνείδηση των νεοέλλήνων (π.χ βιβλία ιστορϊας) η βάλλει ΅πυρ ομάδόν ΅ εναντίον του στηρίγματος του γένους μας που λέγεται ορθοδοξία, αφού αυτή ήταν ο φορέας της αυτοσυνειδησίας του επί αιώνες.

Ο δοσιλογισμός του σήμερα κινείται πολυεπίπεδα, τόσο οριζόντια όσο και κάθετα, με περιεχόμενο ιδεολογικό-πολιτικό, και οικονομικό. Τα υποκείμενα του τα συναντάμε στην δημοσιογραφία, στην πολιτική, στην εκπαίδευση (ότι πιο τραγικό), στον επιχειρηματικό κόσμο. (ότι πιο χυδαίο), και σε διάφορα συλλογικά σχήματα.
Θα τους βρούμε να αγκιστρώνονται και να υποστηρίζουν κάθε ξένη απαίτηση σε βάρος της Πατρίδας.

Στο ζήτημα των Σκοπίων , συναντάμε τους…σκοπιανο-δοσίλογους να
συντάσσονται με τον Γκρουέφσκι δηλώνοντας, «ναι, υπάρχει μακεδονική εθνότητα», να κόπτονται για τα δικαιώματα της «μακεδονικής μειονότητας στην Έλλάδα» , -
να παραπλανούν τους Έλληνες για το ότι υπήρξε στο παρελθόν, «μακεδονικό αναγνωστικό», και όλα αυτά σε αγαστή συνεργασία, με τις μετωπικές σκοπιανές οργανώσεις που δρούν στην πατρίδα μας ως «πολιτικό κόμμα» και το κυριώτερο, να χρησιμοποιούν την πανεπιστημιακή καθέδρα, για να περνάνε τις εχθρικές απόψεις των σκποπιανών στους φοιτητές τους. Χρησιμοποιείται δηλαδή η Εκπαίδευση σαν κανάλι διοχέτευσης ανθελληνικών πολιτικών, με το ελληνικό (;) κράτος να μην θεωρεί το γεγονός αυτό άξιο αντιμετώπισης!

Στην κατοχή, οι δοσίλογοι ζούσαν και βασίλευαν χάριν των κατοχικών στρατευμάτων.
Σήμερα όμως που η πατρίδα είναι ελεύθερη, γιατί η ελληνική κοινωνία τους αποδέχεται; Γιατί ο ΓΑΠ έπρεπε να τους προτείνει υπουργική καρέκλα, γιατί ο υφυπουργός ΅τάδε-τάδε΅ κ. Βούγιας, πρέπει να επισκεφθεί τα γραφεία των Πρασίνων-Δοσιλόγων για ΅συζητήσεις¨΅., γιατί ο δοσίλογος Χρυσόγελος είναι τακτικότατος πλέον στα κανάλια, γιατί συνεχίζει να διδάσκει μισθοδοτούμενος από το δημόσιο (δηλαδή και από εμάς τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ), ο δοσίλογος Ηρακλείδης; Γιατί η πρώην κυβέρνηση Καραμανλή, δηλαδή επίσημη ελληνική κυβέρνηση, δεν δημοσιοποίησε αρχειακό υλικό για να καταδειχθεί ότι τό λεγόμενο ΅μακεδονικό αναγνωστικό΅ έτσι όπως το παρουσίασε το σκοπιανό ΅ουράνιο τόξο΅ παρόντος του δοσιλόγου Τρεμόπουλου, είναι μια απάτη; Γιατί δεν το κάνει τώρα η κυβέρνηση Παπανδρέου; Πόσο τελικά έχει εξαπλωθεί ο δοσιλογισμός; Πόσο έχει μολύνει την ελληνική κοινωνία; Πόσο έχουν αδρανοποιηθεί τα αντισώματα των Ελλήνων; Πόσο διάθεση τελικά έχουν οι Έλληνες να ΠΑΛΕΨΟΥΝ για την πατρίδα τους;

ΥΓ
Μετά την σύνταξη του παραπάνω σημειώματος, πληροφορήθηκαμε από το λίαν αγαπητό μας koukfamily, για το ποιόν της νέας γ.γραμματέας του υπουργείου παιδείας ονόματι κας Θάλειας Δραγώνα. Το πνεύμα Γιαννάκου επιστρέφει ακάθεκτο. Ο δοσιλογισμός δεν πεθαίνει ποτέ!

Διαβάστε για την γ.γ του Υπουργείου Παιδείας, δια βίου Μάθησης, και Αφελληνισμού.

5 σχόλια:

  1. Καλησπέρα φίλε,

    Τύπους του φυράματος Τσίριζα, αξύριστου, και τραμπαρόπουλου πώς πρέπει να τους συμπεριφερώμεθα??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτούς τους ίδιους με συμπάθεια σαν τους ασθενείς. Για τις απόψεις τους συνεχές ξεσκέπασμα.
    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γεια σου αδερφέ μου Cummulus.
    Ναι ειναι ακριβώς όπως τα γράφεις.

    Αλλα μετά από όσα ξέρουμε πλέον για τον ΓΑΠ δεν είναι να απορεί κανείς πως άρχισε να μαζεύει γύρω του κάθε έναν από αυτούς που ο Κολοκοτρώνης σίγουρα θα αποκεφάλιζε.......

    Κάνουμε σαν να μένουμε έκπληκτοι όμως στην πραγματικότητα είναι κάτι φυσικό αυτό που συμβαίνει και οι περισσότεροι από εμάς το περιμέναμε.

    Και ο Δεκεμβριος πλησιάζει θα ζήσουμε μεγάλες ταπεινώσεις.
    Καλα στομάχια και σε μπλογκεριστική ετοιμότητα να υπερασπιστούμε έστω και με την ηλεκτρονική "γραφίδα" μας την πατρίδα και τα δίκαιά της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συμφωνώ κι εγώ με όλα τα παιδιά και φυσικά μαζί σου cummulus. Εχουμε πραγματικά γεμίσει από δαύτους.

    Εμφανίζονται σαν τα σαλιγκάρια μετά την βροχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θάνο, συμφωνώ με αυτά που γράφεις. Τα πατριωτικά μπλόγκ δεν πρέπει να χαλαρώσουν καθόλου. Ιδίως αυτά με τις μεγάλες επισκεψιμότητες.
    Δημήτρη, έχεις απόλθυτο δίκηο. Οντως βγαίνουν σαν τα σαλιγκάρια. Ας ελπίσουμε να βγεί γρήγορα ο ήλιος που θα φωτίσει την πατρίδα για να ξαναμαζευτούν στις τρύπες τους.
    (το ...άλλο με την πεθερά, κορυφαίο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή