Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Περιφέρειες - Καντόνια, και ο Ιω. Καποδίστριας


Αγαπητέ επισκέπτη,
είπαμε λοιπόν στο προηγούμενο μήνυμα μας, ότι η χώρα πρόκειται να χωρισθεί, με βάσει το σχέδιο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ σε δεκατρείς μεγάλες διοικητικές περιφέρειες.
Αυτό γίνεται γιατί έτσι λένε οι πολιτικοί μας ότι η χώρα μας θα διοικηθεί καλύτερα, που σημαίνει ότι θα προοδεύσει αυτή και συνακόλουθα οι κάτοικοι της. Δηλαδή εμείς οι Έλληνες, και όσοι με μία αίτηση γίνουν «Έλληνες»
Η διοικητική αυτή κατάτμηση, έρχεται σαν φυσικό επακόλουθο και ως επόμενο βήμα από την συνένωση δήμων, προκειμένου να δημιουργηθούν – όπως είπαμε – «ισχυροί» δήμοι.

Στην πραγματικότητα, η κατάτμηση αυτή γίνεται ακολουθώντας σχετικές ευρωπαϊκές επιταγές, για την δημιουργία της «Ευρώπης των περιφερειών», σε αντικατάσταση/ξεπέρασμα της «Ευρώπης των κρατών» ή της «Ευρώπης των εθνών» .
Αυτός ο τρόπος διοίκησης για την πατρίδα μας είναι ξένος, ενώ αντίθετα είναι γνωστός εν πολλοίς στα δυτικά κράτη από την ιστορία τους.
Ας μην ξεχνάμε ότι η Ιταλία, προέκυψε ως κράτος γύρω στα 1865 –αν θυμάμαι καλά – με την συνένωση μικρών ανεξαρτήτων βασιλείων, η Ισπανία παραμένει ακόμη διαιρεμένη σε 17 περιφέρειες, η Γερμανία προέκυψε από την συνένωση από 30 περίπου βασιλείων, (τα οποία υφίστανται ως κρατικές οντότητες έως σήμερα, όπως το κρατίδιο της Κάτω Σαξωνίας, του Εσσεν κλπ, και η Ελβετία από την συνένωση των καντονιών της, τα οποία όμως διατηρούν κάποια στοιχεία αυτονομίας.
Γενικότερα, τα κράτη της σημερινής Ευρώπης έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τους την έννοια της «Περιφέρειας» που προέρχεται από τα μικρά βασίλεια, που υπήρξαν συνέχειες του φεουδαρχικού συστήματος κατοχής της γης.
Κοντολογίς, τα σημερινά ευρωπαϊκά κράτη, είναι αποτελέσματα συμφωνιών μεταξύ μοναρχών/φεουδαρχών/τιμαριούχων, οι οποίοι ασκούσαν απόλυτη εξουσία στα βασίλεια/φέουδα/τιμάρια τους . Συμφωνούσαν δηλαδή να ενώσουν «προσωπική τους περιουσία» .
Στην πατρίδα μας ποτέ μα ποτέ δεν ίσχυσε κάτι τέτοιο, από την εποχή που συγκροτήθηκε το σημερινό Ελληνικό κράτος, Το δύσμοιρο αυτό κράτος δεν προέκυψε από τις συμφωνίες ιδιοκτητών γης (βασιλέων ή φεουδαρχών ή τιμαριούχων) αλλά από αίμα. Όταν μεγάλωσε για να συμπεριλάβει περισσότερο ελληνικό πληθυσμό,(βαλκανικοί πόλεμοι) το έκανε και πάλι με αίμα. Όταν προσπάθησε να συμπεριλάβει ακόμη περισσότερο ελληνικό πληθυσμό, (μικρασιατική εκστρατεία) πάλι έχυσε το αίμα του. Δεν υπάρχουμε ως κράτος γιατί κάποιοι ιδιοκτήτες γης συνένωσαν τα φέουδα τους, αλλά γιατί ματώσαμε γι αυτό.
Και σήμερα, κοντόφθαλμοι πολιτικοί άνδρες δέχονται ξένα για μας συστήματα για την διοίκηση της πατρίδας, χωρίς να λογαριάζουν τίποτε από τους κινδύνους που δέχεται η πατρίδα, και που όμοιους δεν αντιμετωπίζει κανένα κράτος της ευρώπης.

Οι δεκατρείς αυτές, περιφέρειες θα διοικούνται από αιρετό Περιφερειάρχη ό οποίος θα διοικεί μαζί με κάποιο συμβούλιο. Το επόμενο βήμα, θα είναι ν΄αποκτήσει η Περιφέρεια ένα είδος κοινοβουλίου. Ήδη πολιτικοί άνδρες, έχουν εκφρασθεί δημόσια υπέρ αυτής της κίνησης, ως μια φυσιολογική εξέλιξη για δημοκρατικότερη διοίκηση των- εν όψει- Περιφερειών.
Άκουσα από τα κανάλια ότι μια από τις αρμοδιότητες των Περιφερειών θα είναι και αυτή της «ελληνοποίησης» των μεταναστών. Ας σκεφθούμε, πόσο πιο εύκολη θα είναι η χειραγώγηση του ελληνικού λαού, όταν αυτός θα έχει 13 υπο-κυβερνήσεις , με δεκατρείς διαφορετικές απόψεις για το μεταναστευτικό.


Αγαπητέ επισκέπτη,
η πατρίδα μας χωρίς να είναι Ελβετία, θα καντονι-οποιηθεί. Χωρίς να είναι ΗΠΑ, θα είναι το κράτος Ηνωμένες Περιφέρειες Ελλάδος, Χωρίς να είναι Ισπανία, θα διαιρεθεί σε Περιφέρειες.
Ο υπέροχος Τάσσος Παπαδόπουλος, έγραψε ιστορία λέγοντας ότι παρέλαβε Κράτος και δεν μπορεί να παραδώσει κοινότητα.
Οι ημέτεροι τσακώνονται για τις …τεχνικές λεπτομέρειες, τους χρηματικούς πόρους (έλα ντέ!) και τις αρμοδιότητες των Περιφερειών
Έχω την αίσθηση ότι ο εδαφικός διαμελισμός της πατρίδας θα είναι πλέον τόσο εύκολος όσο ποτέ άλλοτε.

Δικός σου
Cummulus


ΥΓ
Η προηγούμενη ονομασία του σχεδίου ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ, ήταν ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΙΙ . Η μνήμη του Ιωάννη Καποδίστρια, τιμήθηκε πρίν λίγο καιρό στην Ελβετία, γιατί κάτω από την δική του διπλωματική μαεστρία τα ελβετικά καντόνια ενώθηκαν σε κράτος.

Οι Μοίρες επενέβησαν, έτσι ώστε το όνομα του Άνδρα που ένωσε σε κράτος τα καντόνια, να μην είναι το όνομα του σχεδίου που θα χωρίσει το κράτος μας σε καντόνια.

10 σχόλια:

  1. Αδερφέ μου Cummulus όλα όσα γράφεις είναι πραγματικά και ενδιαφέροντα και πολύ πιθανόν αποτελούν ένα σχέδιο (όπως λες) για κατακερματισμό της χώρας. Πάντως εδώ υπάρχει και μια άλλη παράμετρος που ίσως όσοι απεργάζονται τον κατακερματισμό της χώρας δεν έχουν σκεφτεί. Συνήθως οι μυστικοί εχθροί μιας χώρας επιθυμουν να υπάρχει μια κεντρική διοίκηση την οποία καταλαμβάνοντας και ελεγχοντας, βάζουν μπρός το σχέδιό τους...Γι αυτό και δεν επιθυμουν τις πολλές διοικήσεις γιατί έτσι πρέπει να τις ελέγξουν όλες για να επικρατησουν!!!! Γι αυτό και η Νέα Ταξη με την παγκοσμιοποίηση προσπαθεί να ενοποιήση όλο των κόσμο κάτω από μια Παγκόσμια Κεντρική Κυβέρνηση.

    Με έναν τέτοιο τρόπο ενεργούν Σιωνιστές, Μασώνοι κλπ...

    Τώρα αν φανταστούμε ότι έχουμε δεκατρείς ισχυρές περιφέρειες στην χώρα μας, φαντάσου στην διοικητική περιφέρεια της Θράκης να εκλεγεί περιφερειάρχης κάποιος πατριώτης με ελληνική καρδιά. Φαντάσου τα προβλήματα που θα δημιουργούσε ο εν λόγω περιφερειαρχης σε μια ανθελληνική κεντρική διοίκηση. Θα ήταν μπελάς ακόμα και για τους Τούρκους.....

    Φυσικά αυτό δεν πάυει να είναι απλά μια άλλη εκδοχή.

    Στην πραγματικότητα άσχετα από όλα αυτά και λόγω του ότι γνωρίζουμε ήδη πλέον τον "πατριωτισμό" των σημερινών κυβερνωντων είναι σίγουρο ότι τα σχέδιο είναι το πετσοκομα που επιθυμούν οι Αμερικανοί και η αναδιάταξη των Βαλκανίων σε νέα πολυεθνικά κράτη (τύπου Βαρδαρίας) που ευκολα θα ελέγχονται.

    Μάλιστα το σύστημα μου θυμίζει πολύ και το Αμερικάνικο μοντέλο των πολιτειών και των κυβερνητών.....

    Πάντως θα πρέπει να γνωρίζουν οι ¨πουλημένοι¨ που μας κυβερνούν ότι η Μακεδονία μας θα είναι περισσότερο Ελλάδα για πάντα από οποιοδήποτε άλλο μέρος της πατρίδας μας.

    Το θέμα είναι να σώσουμε και την Θράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θάνο, το αυτί μου πήρε στην τηλεόραση ότι οι Περιφέρειες θ΄αναλάβουν τις ελληνοποιήσεις μεταναστών. Ας σκεφθούμε λοιπόν πως μιά κατευθυνόμενη μάζα μετασταστών θα ελλληνοποιηθεί/πολιτογραφηθεί σε μιά μιά Περιφέρεια με αραιοκατοικημένο ελληνικό πληθυσμό. Τι θα γίνει τότε; Θα είναι το πρώτο αφελληνισμένο έλληνικό υπο-κρατίδιο ή όχι; Σίγουρα θα είναι. Οι μετανάστες στις περισσότερες Περιφέρειες θα λειτουργούν ως η "κρίσιμη μάζα" για τα εκλογικά αποτελέσματα. Πρόσθεσε εδώ την εγγενή "αδυναμία" των πολιτικάντιδων μα ςπου προκειμένου να εκλεγούν υπόσχονται τα πάντα στους πάντες, τότε βλέπεις ότι το ΄...γλυκό έχει δέσει.
    Σε ότι αφορά την Θράκη, σκέψουν πς θα είναι τα πράγματα αν αντιστραφεί το ερώτημα σου.
    Θάλεγα λοιπόν, ο κατακερματισμός μιας χώρας με την μέθοδο της "σαλαμοποίησης" (βλ. Γιουγκοσλαβία και ΕΣΣΔ) επιφέρει ευκολότερα την χειραγώγηση της. Ας μην ξεχνάμε ότι το ρητό λέει: ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ Ανώνυμο
    Εννοείτε πως πρέπει η μέθοδος του ενιαίου ψηφοδελτίου να αφαρμοσθεί για τις εθνικές εκλογές; Με συγχωρείτε αλλά δεν κατάλαβα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φιλε μου Cummulus συμφωνό με όσα λές γι αυτό παρα την άλλη θέση που είπα γύρισα στην πραγματικότητα που είναι ζοφερή για την χώρα μας.

    Ελλάδα δυνατή μπορεί να υπάρξει μόνο όσο είμαστε ενωμένοι και οι Ελληνες στο τιμόνι της χώρας μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κούμουλους
    είναι άκρως ενδιαφέρουσα η παρουσίαση που έκανες, ακόμα και για μένα που με τα πολιτικά έχω πάρει...διαζύγιο....
    Βασικά, δεν ασχολούμαι διότι πιστεύω ότι η πορεία προς τον εξανδραποδισμό μας, δεν ανακόπτεται με την καμία!
    Τη Θράκη, ξέχνα τη.

    Και τα δεινά που έρχονται δεν θα έχουν τέλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θάνο, γράφεις ότι(θα)πρέπει να υπάρχουν έλληνες στο τιμόνι της χώρας μας. Συμφωνώ απόλυτα, αλλά δυστυχώς η πραγματικότητα στέκεται κοροιδευτικά απέναντι στις προσδοκίες μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σαλή μου Γραία, όλα τάχει η Μαριωρή, ο φερετζές της λείπεί. (όπου Μαριωρή=Ελλάς, όπου φερετζές=Καλλικράτης). Το ζήτημα ξεφεύγει από την πολιτική με την έννοια της διαχείρισης θεμάτων καθημερινότητας, ή ακόμη μεγάλων τεχνικών έργων. Το ζήτημα άπτεται αυτής της ίδιας της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας. Οι περισσότερες ευρωπαικές χώρες μπορούν να διαλυθούν είς τα εξ ων συνετέθησαν αφού ήταν επιμέρους βασίλεια, καντόνια, φέουδα κλπ κλπ. Η πατρίδα μας όχι. Η ελεύθερη Ελλάδα ως εδαφική έκταση, είναι αποτέλεσμα αγώνα, ματωμένο τρόπαιο μαχών και πολέμων. Δεν υπάρχει ως "Ελλας" αυτή η έκταση γιατί το συνομολόγησαν φεουδάρχες και μικρο-βασιλείς, αλλά γιατί σήκωσαν την χατζάρα οι Κολοκοτρώνηδες. Ανήκει αυτή η ελεύθερη έκταση που ορίζεται ως "Ελλάς", ευθύς εξ΄αρχής στο έθνος των Ελλήνων.Σε όλους τους Ελληνες, και μάλιστα εξ΄αδιαιρέτου. Ας μην μπερδευόμαστε με την λέξη "κράτος" ως νομική έκφραση.
    Θυμίζω το ζήτημα των δασών. Ενώ τα ευρωπαικά κράτη αγόρασαν τα δάση από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, -τιμαριούχους/φεουδάρχες- οι Έλληνες τ΄απόκτησαν ως πολεμική λεία, γιατί ήταν ιδιοκτήσία του σουλτάνου. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο, τα δάση δεν είναι περιουσία του νομικού προσώπου που λέγεται "κράτος" (όπως περιουσία είναι, ας πούμε, η επίπλωση ενός υπουργείου ή ακόμη ένα πολεμικό καράβι, τα οποία μπορούν να πουληθούν)αλλά είναι περιουσία του έθνους.
    Για την Θράκη (Ξάνθη και Ροδόπη) Σαλογραία μου, καλύτερα να μην μάθεις πως προβλέπεται να ενωθούν οι υφιστάμενοι δήμοι. Ακούγεται πως προβλέπονται δήμοι, όπου το προξενείο θα κάνει πάρτυ. Αυτοί πράγματι θα είναι "ισχυροί" δήμοι.
    Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε μου Cummulus ότι λες είναι σαν να το λέω ο ίδιος.
    Πάντως δεν θα τους περάσει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή