Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εὐχάριστα τά νέα ἀπό τά Σκόπια. Οἱ ἀλβανοί θέτουν ξανά θέμα ILIRIDAS


Πανώ  προηγουμένων μηνῶν. Τό ζήτημα ἔρχεται ἀπό πρίν, καί θά τραβήξει μακρυά
  Σπουδαῖες εἰδήσεις ἀπό τά Σκόπια. Οἰ Ἀλβανοί τῶν Σκοπίων συντηροῦν μέ νέες δηλώσεις καί ἐνέργειες τους  τό ζήτημα τῆς ἀνακήρυξης  τῆς "Δημοκρατίας τῆς Ἰλλυρίδαςἐντός τοῦ κράτους τῶν Σκοπίων. Ἀπώτερος σκοπός τους, ἠ ἔνωση τῆς Δημοκρατίας αὐτῆς μέ τήν Ἀλβανία
Τώρα πού τά νταούλια βαρᾶνε στά Σκόπια, εἶμαι περίεργος νά δῶ, ποιά θά εἶναι ἡ διπλωματική ἐκμετάλευση τοῦ γεγονότος αὐτοῦ ἀπό τήν Ἑλληνική διπλωματία, ἄν συνεχίζει βέβαια νά ὑφίσταται ἡ τελευταῖα.
Τήν εἰδηση διαβάστε την, ἐδῶ

5 σχόλια:

  1. Φώτης Θεσσαλονίκη22 Μαρτίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

    Τα συμφέροντα της Ελλάδος πηγαίνουν με τον αυτόματο πιλότο. Δεν είμαι σίγουρος έτσι πως είναι οι πολιτικοί μας, αλλά και ο λαός μας να το πούμε κι αυτό, ότι θα έκαναν κάτι καλύτερο από τον αυτόματο πιλότο. Η ιστορία παίζει το ρόλο της αλλά πάντα πίστευα ότι τα γεωπολιτικοστρατιωτικοοικονομικά συμφέροντα είναι σπουδαιότερα. Ας αφήσουμε την ιστορία. Άλλωστε και ποιός δεν τη γνωρίζει.Τα συμφέροντα της Ελλάδος είναι τέτοια στην περιοχή που δεν αφήνουν περιθώρια να υπάρχει η λεξούλα Μακεδονία στην ονομασία αυτού του κράτους. Ας ασχοληθούμε επιτέλους σ' αυτό τον τόπο με συμφέροντα εθνικά. Αγωγοί, αέρια, πετρέλαια, δρόμοι εμπορίου, λιμάνια, ποτάμια, μεταλλεύματα κι ας αφήσουμε τα συναισθήματα. Όταν μιλάω με τον Αμερικάνο τα παραπάνω θα του λέω όχι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Ιστορία θα του μάθω? Την ξέρει και καλύτερα από μας. Αυτό το κάναμε ποτέ? Ε! δεν το κάναμε. Όχι συναίσθημα, μόνο λογική, αυτό εξυπηρετεί το συμφέρον της γλυκιάς και ένδοξης Πατρίδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στό συγκεκριμένο ζήτημα -τό Σκοπιανό- σαφῶς τίθενται θέματα λογικῆς τοῦ συναισθήματος. Καί ἀντίστροφα. Συναισθήματα ἐκ τῆς λογικῆς. Γιά τούς "ἔξω" ἄς προταθεῖ τό συμφέρον. Καί τό ἰσχυρότερο εἶναι τό πρότασσόμενο περί "Αἰγιακῆς Μακεδονίας". Ἀς προβληθοῦν καί ἄλλα οἰκονομίστικπου χαρακτῆρα. Καμμιά ἐντίρρηση. Ἀλλά, ἄν δέν ὑπῆρχε οἰκονομικό στοιχεῖο στήν υπόθεση τί θά λεγαμε ;Χαλάλι ἡ "λεξούλα";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φώτης Θεσσαλονίκη24 Μαρτίου 2012 στις 12:47 μ.μ.

      Αν δεν υπήρχε το οικονομικό στοιχείο δεν θα είχε τεθεί καν το θέμα από κανέναν και θα είχαμε την ησυχία μας. Δεν ξέρω περίπτωση στην ιστορία της ανθρωπότητας που να γεννήθηκαν διαμάχες χωρίς οικονομικό στοιχείο στη μέση μόνο και μόνο για την ιστορία ενός λαού. Για να απαντήσω όμως, ακόμη κι αν ζούσαμε σε ένα παραμυθένιο κόσμο όπου οι διαμάχες θα άρχιζαν για τα ιστορικά ονόματα λέω φυσικά και δεν θα χαλαλίζαμε τη Λεξούλα αυτή η οποία σημαίνει τα πάντα, όμως θα έπρεπε να είναι διαφορετική η αντιμετώπιση. Έχουμε ταλέντο οι Ελλαδίτες να αντιμετωπίζουμε τα θέματα πάντα αλλιώς από ότι πρέπει. Δεν χρειάζεται να πείσουμε τους εαυτούς μας πόσο σημαντική είναι η Λέξη ή πόσο αγαπάμε την Ιστορία μας. Χρειάζεται να θέσουμε το ζήτημα με ορθό τρόπο στο διεθνή παράγοντα.

      Διαγραφή
  3. Το ειπα και σε άλλη αναρτηση... τελικα θα μας σωσουν οι άλλοι....
    Αλβανοι και Σκοπιανοι θα αλληλοφαγωθουν σιγουρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή