Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

"MAKEΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2012"


Ἡ ἀσκηση ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2012, διοργανώνεται ἀπό τήν ΛΕΦΕΔ, (Λέσχη Ἐφέδρων Ἐνόπλων Δυνάμεων), καί θά πραγματοποιηθεῖ στό διάστημα 2-4 Μαρτίου, στήν Μακεδονία (πού ἀλλοῦ;)

Ἀπό τίς ἐνημερωτικές ἀναρτήσεις γιά τήν ἀσκηση, διαβάζουμε τά παρακάτω:

                    Η φετινή πανελλήνια συνεύρεση-άσκηση των ενεργών εφέδρων της πατρίδας θα κινηθεί γύρω από την εμπειρία που αποκτήθηκε από την συμμετοχή του περιπόλου αναγνωρίσεως της μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ στην άσκηση του Αγγλικού στρατού CAMBRIAN PATROL 11 (όπου για πρώτη φορά κατάφερε ελληνική ομάδα εφέδρων να κατακτήσει μετάλλιο συναγωνιζόμενοι μάλιστα με επαγγελματίες!!) κάτι που μας το ζήτησαν πολλοί από εσάς και φυσικά δεν θα το άφηνε η διοίκηση της μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ να πάει χαμένο (ειδικά όσοι σκοπεύουν να συμμετάσχουν στο CP12 δεν πρέπει να χάσουν την ευκαιρία).
                Λόγω του ότι τελευταία συμβαίνουν και ακούγονται απίστευτα πράγματα από ανθρώπους που δεν θα έπρεπε,  ενημερώνουμε άπαντες, ότι επιτρέπεται και επιβάλεται η συμμετοχή έφεδρων από οποιαδήποτε λέσχη, σύλλογο, ομοσπονδία κτλ .
               Εννοείται ότι και φέτος θα συνεχιστεί η παράδοση που θέλει οι ενεργοί Έλληνες έφεδροι να τιμούν τους ανθρώπους που τους έμαθαν όλα αυτά που ξέρουν δηλαδή τους Αξ/κους υπαξ/κους του Ε.Σ.οι οποίοι στην αποστρατεία πλέον συνεχίζουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΧΟΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΜΑΘΑΝ!!   

Εὐχόμαστε κάθε ἐπιτυχία στούς ἐφέδρους πού θ΄ ἀσκηθοῦν, καί ἐκφράζουμε ἐπιπρόσθετα τήν εὐχή, νά διοργανώσει ὁ Στρατός μιά ἀσκηση Εἰδικῶν Δυνάμεων, καί  ἐπισήμως νά τήν ὀνομάσει "ΤΑΜΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ" 

 Σημείωση:
παραπάνω πρόταση μας, στρέφεται κυρίως πρός τόν κ. Σαμαρᾶ,  τό κόμμα τοῦ ὁποίου ἀνέλαβε τό ΥΕΘΑ, προκειμένου-ὅπως εἶπε ὁ ἴδιος- νά δώσει "μηνύματα ἐκεῖ πού πρέπει"

11 σχόλια:

  1. Ο "Μακεδονομάχος" είναι μια ιδανική ευκαιρία για κάθε Έλληνα έφεδρο να εκπαιδευτεί. Μια που η Πολιτεία δεν μας καλεί σε μετεκπαιδεύσεις, και όταν το κάνει αυτές έχουν μορφή κατασκήνωσης, Ιδού η Ρόδος για όσους διψουν για εκπαίδευση και θέλουν να είναι έτοιμοι όταν έρθει η ώρα...
    ΟΣΟΙ ΖΩΝΤΑΝΟΙ λοιπόν όπως έλεγε και ο Ίων Δραγούμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πέτρο,
    πράγματι ἡ ἄσκηση αὐτή εἶναι μιά πολύ καλή εὐκαιρία γιά ὅσους ἐνδιαφέρονται νά συντηρλησιυν τό ἐπίπεδο τους. Προσωπικά εὔχομαι καλή ἐπιτυχία, καί Θεοῦ θέλοντος ἴσως νά βρεθῶ παρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας πυκνώσουμε τις γραμμές του για να τους δείξουμε ότι δεν είμαστε οι άβουλοι ιθαγενείς της αποικίας που υπομένουν τα πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σκρουτζᾶκο,
    Καλή χρονιά νά ἔχουμε, καί μακάρι νά εὐθυμοῦμε ἀπό τό blog σου, καί αὐτή τή χρονιά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμε φίλε,
    ὅλοι εἶναι ἄβουλοι μέχρι νά βρεθοῦν οἰ κατάλληλοι μπροστάρηδες, ἤ οἱ κατάλληες περιστάσεις. Μιά τέτοια εἶναι καί ὁ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2012.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για όλους τους Έλληνες Έφεδρους, οι οποίοι θεωρούν τους εαυτούς τους αφυπνισμένους και δεν είναι "πολεμιστές του πληκτρολογίου" και "οπλαρχηγοί του καναπέ" αυτή είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκπαιδευτούν ειδικά αυτοί που δεν αποτελούν μέλος κάποιας λέσχης εφέδρων (και κακώς) και να γνωρίστούν με άλλους Έλληνες οι οποίοι είναι ενεργοί και μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με αυτούς. Κακά τα ψέματα κύριοι, ένα είναι το ρητό, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥ ΟΠΩΣ ΘΑ ΠΟΛΕΜΙΣΕΙΣ και εμείς είμαστε ανεκπαίδευτοι διότι η πολιτεία δεν φρόντισε για αυτό!

    Να η ευκαιρία λοιπόν χωρίς διαχωρισμούς και ελιτισμούς, ανοιχτή προς όλους τους Έλληνες έφεδρους!

    Μετά από αυτό ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ!!!!!

    Όσοι Ζωντανοί!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ NKF_INF-SGT,
    Κατά βάση, συμφωνῶ μαζί σου. Θά πρέπει ὅμως νά σημειώσουμε ὅτι οἱ ἐνασχολήσεις αὐτές δέν εἶναι γιά ὅλους, χωρίς αὐτό νά συνιστᾶ μομφή γιά ὅποιον δέν μπορεῖ ν΄ἀσχοληθεῖ γιά διάφορους λόγους. Σωστά ὅμως θίγεις τό ζήτημα τῆς "ἐπίσημης" (μετ)ἐκπαίδευσης τῆς ἐφεδρείας. Ὄντως εἶναι ἐλλειμματική, καί νομίζει κανείς ὄτι ἡ πατρίδα μας, δέν συνορεύει, μέ αὐτούς πού...συνορεύει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Γιάννη,
    ναί, Γιάννη, "ὅσοι ζωντανοί", καί χρόνια οου πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ -ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΕΙ Η ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΖΕΥΞΗ ΤΩΝ ΖΩΝΤΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΛΕΣΧΗ ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΑ ΝΙΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΜΙΑ.ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ.ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΑ ΤΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΜΑΖΙ.ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΤΟ www.lefed.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή