Με πολύ ανησυχία, σε βαθμό ΅κόκκινου συναγερμού΅ παρατηρούμε τις πρώτες κινήσεις της κυβέρνησης Παπανδρέου στο σκοπιανό ζήτημα, που προέρχονται, από την κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και την πρόταση υπουργοποίησης στελέχους από το κόμμα των Οικολόγων-Πρασίνων.(Ο-Π)
Ναι, και οι δύο κινήσεις, αγγίζουν το συγκεκριμμένο πρόβλημα, και μάλιστα συνδυάζονται σατανικά μεταξύ τους.
Πρώτον.
Η κατάργηση του Υ.ΜΑ.Θ με την υποβάθμιση του σε κάποια γενική γραμματεία, δίνει ένα σαφές σημειολογικό στίγμα, αντίθετο από αυτό που έδωσε η μετονομασία, του (τότε) υπουργείου Βορείου Ελλάδος, σε Μακεδονίας Θράκης από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εξ άλλου, ο χαιρετισμός της απόφασης αυτής από τους Ο-Π λέει από μόνη της πολλά.
Δεύτερον.
Η πρόταση ν΄αναλάβουν υπουργικά καθήκοντα οι Οικολόγοι, δίνει ένα άλλο σημειολογικό στίγμα για το σκοπιανό.
Ο κ. Παπανδρέου σαφώς και γνωρίζει ότι οι Ο-Π είναι φιλοσκοπιανό κόμμα, που υποστηρίζει την ύπαρξη ΅μακεδονικής εθνότητας΄΅, και την ύπαρξη ΅μακεδονικής μειονότητας΅ στην ελλάδα . Γνωρίζει ακόμη ότι είναι το κόμμα που υποστηρίχθηκε
από την μετωπική οργάνωση των βουλγαρο-σκοπιανών, το ΅ουράνιο τόξο΅ στις εκλογές. Γιατί λοιπόν έκανε αυτήν την πρόταση; Μήπως γιατί δεν μπορεί να τα
΅βγάλει πέρα΅ στις ΅πράσινες πολιτικές ΅ του και θέλει συμπαράσταση από τους ΅επαγγελματίες του είδους΅; Φθηνό μου ακούγεται. Μήπως θέλει ευρύτερη συμπαράσταση; Πιο φθηνό μου φαίνεται. Τι θέλει να πετύχει λοιπόν; Θα πρέπει να μας απαντήσει ο ίδιος, αν και οι κινήσεις του βοούν
Εμείς θα σημειώσουμε μόνο το εξής.
Η ύπαρξη στελέχους των Π/Ο σε υπουργείο θα δώσει στο κόμμα αυτό πλήρη, ανέξοδη και αναπάντεχη (;) προβολή στις εν γένει απόψεις τους μέσα στις οποίες είναι και ότι τα Σκόπια δικαιούνται να ονομάζονται ΅Δημοκρατία της Μακεδονία΅ και ότι πρέπει ν΄αναγνωρισθεί ΅μακεδονική μειονότητα΅
Έτσι λοιπόν, οι σκοπιανοί θα έχουν τον άνθρωπο τους στην ελληνική κυβέρνηση και βουλή, όπως ακριβώς έχουν στην ευρωβουλή τον κ. Τρεμμόπουλο, που καθόλου συμπτωματικά ανήκει και αυτός στους Ο-Π. Το γεγονός δε, ότι οι Ο-Π αρνήθηκαν την πρόταση υπουργοποίησες δεν λέει τίποτε. Την επόμενη φορά θα την δεχθούν, κάτω από δήθεν ΅προγραμματικές συγκλίσεις΅ και λοιπές μπούρδες. Στο μεταξύ, πρώτοι-πρώτοι φιγουράρουν στα κανάλια και στα ΅παράθυρα΅ γινόμενοι όλο και περισσότερο οικeίοι αυτοί και οι αντεθνικές απόψεις τους στον μέσο τηλεθεατή.
Ολοι γνωρίζουμε, άσχετα αν δεν το παραδεχόμαστε, ότι ο Καραμανλής ενόχλησε με το βέτο στο Βουκουρέστι για το σκοπιανό. Δεν γνωρίζω πότε άλλοτε, οι αμερικανοί συνάντησαν τέτοια σθεναρή αντίδραση/αντίσταση σε σύνοδο του ΝΑΤΟ, που να τους προκάλεσε τέτοιο εκνευρισμό, η οποία επέφερε ανωμαλία στις σχέσεις Καραμανλή (Ελλάδος) και ΗΠΑ. Με κάνει όμως φοβερή εντύπωση, η ταχύτητα με την οποία επιδιώκεται, δια του κ. Παπανδρέου, η ΅ομαλοποίηση΅ αυτής της κατάστασης στο συγκεκριμμένο ζήτημα, και μάλιστα με κινήσεις ΅χαμηλής πολιτικής΅
Ο κ. Παπανδρέου. αρχή-αρχή, μέσα στην μέθη της εκλογικής νίκης για τους μεν, και την θλίψη της εκλογικής ήττας για τους δε, προώθησε ήδη με δύο κινήσεις, πολιτικές που δείχνουν μια υποχωρητική στάση στο σκοπιανό.
Να λοιπόν, που δύο, φαινομενικά ανεξάρτητα γεγονότα, έχουν στενή σημασία μεταξύ τους, και χτυπάνε έντονα το κόκκινο κουδούνι του συναγερμού για το σκοπιανό ζήτημα.
Ο κύβος ερίφθη. Τα λεγόμενο ΅πατριωτικό ΠΑΣΟΚ΅ υπάρχει;
Ο κόκκινος συναγερμός ηχεί έντονα........
YΓ . Θέλω να πιστεύω ότι η ιστορική εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ (δείτε εδώ) δεν θ΄αντιμετωπίσει στο άμεσο μέλλον ΅οικονομικά προβλήματα΅ και κριθεί ασύμφορη η κυκλοφορία της
Φίλε μου Cummulus εντονη ανησυχία εχουν προκαλέσει οι πρώτες κινήσεις της νέας κυβερνησης στα εθνικά θέματα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠαρόλες τις μάλλον ελπιδοφόρες κινήσεις που λένε ότι θα γίνουν στα οικονομικά με την καταργηση ΕΤΑΚ, αυξημενων τελών κυκλοφορίας, επαναπροσδιορισμού της απόσυρσης, νεό δικαιότερο φορολογικό σύστημα κλπ, στα εθνικά θέματα (χωρίς πούμε ότι δεν το περιμέναμε) άρχισαν τα όργανα!!! Φυσικά κι αυτά τα περιμέναμε αλλά όχι τόσο γρήγορα κι απροκάλυπτα. Μακεδονία, Αιγαίο, Παιδεία κλπ οδηγούνται πλεόν στον αφανισμό και στην ανθελληνική και αφελληνιστική άβυσσο.
Και ας μην γελοιόμαστε αργά ή γρήγορα οι σφαλιάρες θα αρχίσουν και στα οικονομικά (γι όσους ενδιαφέρονται μόνο για την τσέπη τους).
Πιστεύω πάντως ότι τα χειρότερα έρχονται ραγδαία.........
Μετα την καταργηση των ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ, και ΑΙΓΑΙΟΥ (φαινεται εμποδιζαν την …πρασινη αναπτυξη..) μετα την καταργηση του ‘ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ’ σε ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ (και εδώ το ‘εθνικης’ μαλλον εμποδιζε τα πρασινα αλογα…) ερχεται τωρα το ‘WWW.OLYMPIA.GR’ … να μας ανησυχησει ετι περαιτερω..
ΑπάντησηΔιαγραφήΧωρίς να θέλουμε να προκαταβάλουμε την "πολιτική" της κυβέρνησης Παπανδρέου στα εθνικά θέματα , αλλά με τα προβαλλόμενα κατά καιρούς διευρυμένα ερείσματα από τις πολιτικές του παρελθόντος ,των οποίων όλοι έχουμε γίνει αποδέκτες , προβάλουμε ένα σχετικό άρθρο των Financial Times, το οποίο δημοσιεύθηκε την 5/10/2009 20:25 :
Το εν λόγο άρθρο μεταξύ άλλων για τον Γ. Παπανδρέου και τις προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του…..αναφέρει ……
"He may now try to put pressure on the Greek Cypriot government to accept reunification on terms more acceptable to the Turkish community (though leverage over Nicosia has diminished sharply since the island was allowed to join the EU)"
Μετάφραση: "Μπορεί τώρα να προσπαθήσει να ασκήσει την πίεση στην ελληνοκύπρια κυβέρνηση να δεχτεί την επανένωση με όρους πιό αποδεκτούς στην τουρκική κοινότητα"
Ποιά "πίεση" και ποιούς "όρους" εννοεί το άρθρο?
Εδώ τι λινκ…
http://www.ft.com/cms/s/0/0d097e00-b1de-11de-a271-00144feab49a.html
Καποιοι τα ΞΕΡΑΜΕ… καποιοι ΤΩΡΑ θα τα ΜΑΘΟΥΝ…
Το σκοταδι απλωνεται στην χωρα…