Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Μεξικάνικο κοτόπουλο απ΄τήν Μακεδονία


 Ναί, ὅπως τό διαβάσατε. "Μεξικάνικο κοτόπουλο ἀπ΄τήν Μακεδονία" Βασικά, γιά νά μήν σᾶς μπερδεύω, τό κοτόπουλο δέν εἶναι ἀπό τό γεωγραφικό διαμέρισμα τῆς πατρίδας πού λέγεται Μακεδονία, ἀλλά εἶναι συνταγή πού διάβασα στήν ἐφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, πού ἐκδίδεται ἀπό τό 1911 στήν Θεσσαλονίκη.
Δεῖτε την λίγο.
 Τά ὑλικά.
 500 γραμμ. κοτόπουλο (ἀπό τό στῆθος)  σε κομματάκια

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά 2 πράσινες
1 κουτάκιο χυμό ντομάτας
1 κονσέρβα μανιτάρια (ἤ ζωντανά)
1 κονσέρβα καλαμπόκι
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
ἐλαιόλαδο, ἀλάτι, πιπέρι, τσίλι σέ σκόνη
Τό μαγείρεμα.
Σωτάρουμε τό κοτόπουλο, καί προσθέτουμε τίς πιπεριές, τό κρεμμύδι καί τά μανιτάρια.
Ὅταν ροδίσουν προσθέτουμε τόν χυμό ντομάτας, τό ἀλάτι καί τό τσίλι καί σιγοβράζουμε.
δέκα λεπτά πρίν τό τέλος προσθέτουμε τό καλαμπόκι καί τά φασόλια.

Τό φαγητό εἶναι εὔκολο καί πολύ νόστιμο. Τά φασόλια δένουν ὡραιότατα. Τό καλαμπόκι  φάνηκε κάπως ζωντανό, ἀλλά ὅταν ἔφαγα καί τήν ἄλλη μέρα ἀπό τό φαγητί, ἦταν ἔτσι ὄπως ἔπρεπε νά εἶναι.
Στά ὑλικά εἶχα μιά ἀντικατάσταση. Δέν εἶχα τσίλι, καί ἔκανα μιά μείξη διαφόρων πιπεριῶν πού εἶχαμε στό....μπαχαροντουλάπι.  Φαντάζομαι, ὅτι μέ τό τσίλι τό φαγητό θά εἶναι ἀκόμη ὡραιότερο. Προσοχή μόνο, μήν χρησιμοποιήσετε τεράστιες πιπεριές.
Saludos amicos
ΥΓ
Μήν ξεχάσετε, οἱ μπῦρες νά εἶναι ..... καρακρῦες!

6 σχόλια:

  1. Με τσίλι; Πω ρε φίλε φωτιά είναι. Το δέχομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμένα με τρέλανε το σκέρτσο του κοτόπουλου στο σκίτσο, πριν το χώσεις - ΆΚΑΡΔΕ- στο τηγάνι, αισχρέ, κοιλιόδουλε, που πας να παρασύρεις έως και αθώες γριές σε οδούς απωλείας- γαστριμαργίας!
    ;-(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμη σαλεμένη γριά.
    Α! ἔσύ ἔχεις παρασαλέψει, ἄκου λυπᾶσαι τό κοτοπουλάκι. (καί...τί εἶπες; ἀθῶα γριά;) :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στην φωτο μοιαζει το κοτοπουλο με κιμα...!!!!
    Βρε μπας και είναι ωραιο πάνω σε μακαροναδα;

    Η Ευη λέει ότι μοιαζει και με το Chirli Con Carne από τις συνταγές τις....

    Παντως φιλε μου με το ευαισθητο στομαχι μου μαλλον δεν μπορω να το ακουμπησω.... θα είναι πυραυλος...

    Θα μείνω στην καρακρύα μπυρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Νο,νο,νο σινιόρε, δέν εἶναι κυμᾶς. Δέν θάλεγα ὅτι κάνει γιά μακαρονάδα (πάστα+φασόλι;). Θά δῶ τἠν συνταγἠ στἠν Εὔη, καί γιά τό εὐσαίσθητο στομαχάκι σου...κοτόσουπες! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή