Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Ευχαριστούμε για το βραβείο.

Χθές, κυριακή βράδυ, με το τέλος της άδειας ανοίξαμε πλέον το πι-σί , για να ψάξουμε -αρχικά- στην Ευη που μαγειΕΥη κάποια συνταγή με μοσχαρίσιο συκώτι, και κατόπιν να βολτάρουμε διαδικτυακά. Λογικά όμως κινούμενοι, μετά από τόσες μέρες διακοπών, είδαμε πρώτα το ταχυδρομείο, και δοκιμάσαμε την έκπληξη του μη αναμενόμενου ευχάριστου γεγονότος, ειδικά εν όψει της μετα-αδείας εποχής του έτους
Ένα βραβείο από to Koukfamily, για την θεματολογία του μπλόγκ μας
Αρχικά αιφνιδιαστήκαμε, γιατί μπλόγκ που μιλάνε και γράφουνε για Ελλάδα, Μακεδονία και Ορθοδοξία, είναι πάρα πολλά, πολλά περισσότερα απ΄ ότι θα περίμενε κανείς σ΄αυτά τα χρόνια της αποστασίας (ορθόδοξης και εθνικής), και όλα τους είναι αξιόλογα.
Αλλα για την μαχητικότητα τους, άλλα για την απολογητική τους διάθεση, άλλα για την ταπεινότητα τους, άλλα για το προσεγμένο λόγιο ύφος τους, άλλα για τις καταθέσεις ψυχής που κάνουν, άλλα για τις αγωνίες που κόσμια εκφράζουν…..
Όταν λοιπόν σκεφθήκαμε όλα αυτά τα μπλόγκ , που εν πολλοίς είναι και στάσεις στους διαδικτυακούς μας περιπάτους, η έκπληξη έγινε αμηχανία, για το αν αξίζουμε της τιμής αυτής. Θεωρήσαμε λοιπόν ότι δεν αξίζουμε ούτε κατ΄ελάχιστο αυτής της τιμής, πλην όμως, θα την αποδεχθούμε ασκούντες την υπακοή, και όχι - επαναλαμβάνουμε- γιατί μας αξίζει.
Ευχαριστούμε αγαπητοί φίλοι του Koufamily, Θάνο, Ευη, Δημήτρη Τσου, Μάκη, Elen, και Αρχαίε....
Θάθελα όμως, να σας πω καλοί μας φίλοι δυό λόγια για την επιλογή μας, ως προς την Ορθοδοξία.
Η συμμετοχή μας στην εκκλησία είναι συνειδητή. Προέκυψε από μια μικρή πρόσκληση που ψιθυρίσθηκε στ΄αυτιά μας με την φράση, «έρχου και ίδε». Το ψιθυριστό αυτό κάλεσμα , εκφράσθηκε σε πολλά επίπεδα, σε μια διάρκεια χρόνου, και αποτελούνταν από περιέργεια, ερωτήσεις, σκέψεις, παρατηρήσεις, ακούσματα και ξανά σκέψεις……
Τότε, μετά από διεργασίες που ακολούθησαν όλα αυτά, συνειδητά πλέον, έγινε μια αλλαγή πορείας, ή καλύτερα, αποκτήθηκε/καθορίσθηκε πορεία, μέσα στην πελαγοδρομία των ανατολικών δοξασιών, των θεωριών κοινωνικής δικαιοσύνης, των «γοητευτικών» αιρέσεων, και διαφόρων –εσμών και -ισμών, με κατεύθυνση το λιμάνι της εκκλησίας Του.
Η απόφαση αυτή ελήφθη εν (οικογενειακώ) συνόδω, με την cummu-λίνα δηλαδή. Δεν εκβιασθήκαμε, δεν δωροδοκηθήκαμε, δεν τύχαμε υποσχέσεων.
Δοκιμάσαμε, γευθήκαμε , και μόνοι μας, με πλήρη ελευθερἰα, επιλέξαμε αυτήν την πορεία, αντιμετωπίζοντας αρχικά διάφορα σχόλια από τον περίγυρο μας, και τον πιο στενό ακόμη, με πιο ανώδυνο το, «-πάει… χαζέψανε αυτοί...»
Σ΄
αυτήν την πορεία, μέρα με την μέρα, χρόνο με τον χρόνο, παρά την ανύπαρκτη πρόοδο μας, αποκτήσαμε τουλάχιστον αγάπη και σεβασμό για την ορθοδοξία, ἐτσι ὠστε να μπορούμε και μείς να κατανοούμε τον λόγο του χριστιανού άνδρα που είπε:
Ούκ άρνησόμεθά σε φίλη Ορθοδοξία,
ού ψευσόμεθά σε πατροπαράδοτον σέβας,
έν σοί έγεννήθημεν, έν σοί ζώμεν, έν σοί κοιμηθησόμεθα.
Εί και καλέσει καιρός,και μυριάκις υπέρ σου τεθνηξόμεθα.
(Ιωσήφ Βρυένιος)
Κ
αι πάλι ευχαριστούμε για την αγάπη σας αγαπητοί μας Φίλοι την οποία και ανταποδίδουμε.
Σας ευχόμαστε καλό εκκλησιαστικό έτος, μιά και αυτό άρχίζει από αύριο!

5 σχόλια:

  1. Εμένα πιο πολύ από όλα μου άρεσε το ΟΥΚ ΑΡΝΗΣΟΜΕΘΑ ΣΕ ΦΙΛΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
    Απάνω τους!
    Γιούργιαααα!

    Η ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ...

    ΚΑΙ ΝΥΝ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΩΝ Ο ΑΓΩΝ...

    ΚΑΛΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ, ΣΕ ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ...:-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γεια σου Σαλογραία.
    Η ρήση είναι αμυντικής διάθεσης, και σίγουρα το "γιούργα", και το "απάνω τους" δεν αποδίδουν το νόημα της.
    Να είναι καλό το εκκλ.ετ. έστω και σε 13 ημέρες από σήμερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπαχαχα! Εντάξει, πουλάκι μου, ό,τι πεις εσύ, μην το κάνουμε ζήτημααα! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου Cummulus. Το αν αξίζετε ή οχι το βραβείο πρέπι να ξέρεις ότι είναι θέμα της "επιτροπής αξιολόγησης" κι οχι του βραβευθέντα.
    Το βραβείο όπως είδες λέγεται "I love your blog". Σημαίνει λοιπόν ότι εδώ υπάρχει το καθαρά υποκειμενικό στοιχείο του ποιό blog ΑΓΑΠΑΜΕ.
    Εξ αρχής δεν τέθηκε θέμα συγκρίσεως σας με άλλα πραγματικά αξιόλογα blog, για τι πολύ απλά δεν τα .... αγαπάμε και τόσο.

    Το ότι τα θέματα του ιστολογίου σας είναι άκρως ενδιαφέροντα το ξέρουμε και το τονίσαμε και στην αναρτηση...οπου βέβαια δεν μπορούσαμε να πούμε στα ίσια ότι τους άλλους δεν τους αγαπάμε τόσο όσο εσάς.

    Θα μου επιτρέψεις λοιπόν να σε "μαλώσω" που το δέχεσαι από υπακοή κι όχι από φιλική αγάπη και εκτίμηση. Η υπακοή εμπεριέχει το στοιχείο της υποχρέωσης, πράγμα που δεν υπάρχει στην αγάπη που είναι πολύ μεγαλύτερο συναίσθημα από την υπακοή.
    Κι εμεις δεν νομίζω ότι αισθανθήκαμε καμιά υποχρέωση για να σας δώσουμε το βραβείο απλά "ακούσαμε" την καρδιά μας.
    Να είστε πάντα καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ ΘΑΝΟ
    Κάναμε την υπακοή την αγαπητική, την υπακοή της αγάπης καλέ μου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή