Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

Νηστίσιμη μαγειρική






Είδαμε μια πολύ ωραία νηστίσιμη συνταγή στό Koukfamily (εδώ) με τίτλο "Μανιτάρια φρικασσέ" . Σαν λάτρεις των μανιταριών, αποφασίσαμε ν΄αλλάξουμε την απόφαση μας για το κυριακάτικο τραπέζι μας, και αντί να κάνουμε φάβα -με συνταγή πάλι από το ιδιο ιστολόγιο - να κάνουμε τα μανιτάρια.

 Η συνταγή ακολουθήκε σχεδόν πιστά. Και λέμε σχεδόν, γιατί προσθέσαμε μάραθο. ο οποίος στο πιάτο με τα υλικά, φαίνεται κάτω δεξιά. Ολα τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε τα αγοράσαμε από το σαββατιάτικο παζάρι, και είναι "μπαξεδίσια", από παραγωγούς των διπλανών χωριών. Το ίδιο και τα μανιτάρια. Τα παράγει ένα παλληκάρι και τα διαθέτει ο ίδιος.

 Επίσης τό ίδιο και η ρόκα με τα ρεπανάκια της σαλάτας. Τό δε λάδι, είναι από το χωριό Βατοπέδι της Χαλκιδικής, από έναν φίλο μας. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό.

 Συνιστούμε την συνταγή σε κάθε νηστευτή, αλλά και σε κάθε vegeterian. Μετά την νηστεία θα δοκιμάσουμε το ίδιο πιάτο με μοσχαρίσιο συκώτι, όπως επίσης και με συκωτάκια πουλιών.

2 σχόλια:

  1. Πάρα πολύ καλή παρουσίαση, συγχαρητήρια!!!! Να μην αναφέρω φυσικά και το πόσο τυχεροί είστε για τα φρέσκα υλικά που βρίσκετε και χρησιμοποιείτε. Την επόμενη φορά θα προσθέσω και εγώ μάραθο. Να είστε καλά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλή παρουσίαση.
    Δημήτρης Χ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή