Σήμερα όπως είναι γνωστό αρχίζει η νηστεία των Δώδεκα Αποστόλων, η οποία όπως είναι σαφές δεν έχει κρέας. Ετσι λοιπόν η Κουμμουλίνα σκέφθηκε να τελειώσει το κρέας του ψυγείου, κάνοντας ένα σούπερ-φαγητό, τις λεπτομέρειες του οποίου βλέπετε παρακάτω.
Τα υλικά
Χοιρινό κρέας, από λαιμό
Ρεβύθια
Ξερό κρεμμύδι
Ντοματοχυμό
Ελαιόλαδο, αλάτι, μαύρο και κόκκινο, πιπέρι και κόκκινο κρασί.
Το μαγείρεμα.
Δίνουμε μια βράση και ξαφρίζουμε τα ρεβύθια, τα οποία είναι μουσκεμένα από το προηγούμενο βράδυ, με την βοήθεια σόδας
Τσιγαρίζουμε το κρέας στην χύτρα και σβήνουμε με κρασί. Προσθέτουμε το αλάτι με τα πιπέρια, το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και τα ρεβύθια. Ρίχνουμε τον τοματοχυμό, κλείνουμε την χύτρα, και ....περιμένουμε να φάμε.
ειμαι πολύ περίεργη να δοκιμάσω αυτό το φαγητό γιατί πολύ απλά δεν είμαι λάτρης των ρεβυθιών
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλο βράδυ
Γεια στα χέρια της Κουμμουλίνας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝόστιμο φαίνεται. Κυριακάτικο, αλλά για Χειμώνα.
Ερώτηση: Πόση ώρα θα περιμένουμε για να φάμε;
E allora, δο-κι-μα-σέ-το!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΆψογο!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν ζηλεύω πάντως. Ρεβύθια θα φάω αυρίο.
Το φαγητό είναι τελειο. Να δοκιμάσεις και φασόλια με λουκάνικα.
@Δύσπιστο
ΑπάντησηΔιαγραφήΣωστή ερώτηση.
1) Περιμένουμε να κατεβεί το τσουτσουνάκι της χύτρας. Το κρέας θα είναι έτοιμο, αλλά για τα ρεβύθια "παίζει".
2)Δοκιμάζουμε και, ή τρώμε ή Ξαναβράζουμε.
Εμείς ξαναβράσαμε γιατί τα ρεβύθια τα είχα μαζί μου στην Ξάνθη, και ήταν της ...εφεδρείας (!!)
Οτι είναι χειμωνιάτικο συμφωνώ, αλλά έπρεπε να "καθαρίσουμε" το ψυγείο, λόγω της νηστείας.
Βρε παντός καιρού είναι! Τι χειμώνας μου λέτε!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓειά σου αθηναίε αδελφέ. Θα σε στείλω- δωράκι στο μπλόγκ σου- φωτογραφίες άπό το Αρης-πάοκ
ΑπάντησηΔιαγραφήμμμμ!!!καταπληκτική ιδέα.καλό μήνα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγητό, μας αρέσουν πολύ τα ρεβύθια! Το σημειώνω για πιο κρύες μέρες!
ΑπάντησηΔιαγραφή@fortιunata, big mama
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σας μέρα κυρίες μου, καλώς ήλθατε, καλή σας όρεξη λοποτε το δοκιμάστε
@ Κάνθαρε, λουκάνικο με φοασόλια δεν έχω φάει, αλλά θα την ακολουθήσω την πρόταση σου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦίλε "cummulus" καλησπέρα, Μιά και η Ευη μας καταδίκασε σε νηστεία, από οτι βλέπω αυτό το Σ/Κ θά φάμε!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή ειναι ιδανική και θα πράξουμε τα δέοντα.
Είμαι πολύ φίλος των ρεβυθιών αλλά ποτέ δεν τα έχω δοκιμάσει με χοιρινό!!
Πειραιώτη εχεις απολυτο δίκιο...
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Cummulus και η Κουμουλινα ευτυχως κρατανε την κουζίνα της παρέας μας ζωντανη....
Αλλα που θα πάει θα την πείσω την μαγειρισσα...
Καλη μας φίλοι Κουμουλους και Κουμουλινα βλέπω ότι αν και δεν μπορεσατε να ξεκινησετε αυτό που θέλατε την προπόνηση την συνεχίζετε....και πολύ καλα κάνετε.
Ελπίζω να ζηλέψει η Ευη....
@ Περαιπωτη, με χοιρινό και κόκκινο μπρούσκο (που λέμε εμείς) είναι τρέλλα. Πες την Πειραιώτισα να το μαγειρέψει, αλλοιώς σε περιμένουμε εδώ πάνω...
ΑπάντησηΔιαγραφήΘάνο, ψήσε την μαγείρισα να ξαναβγεί και ν΄αφήσει τις τεμπελιές!
ΑπάντησηΔιαγραφήθε μου θε μου...
ΑπάντησηΔιαγραφήπάνε να με κολάσουνε τώρα στη νηστεἰα που τα βλέπω μπροστά μου τα τερψιλαρύγγιαααα!
Τα ρεβύθια γίνονται και καταπληκτικά στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και δεντρολίβανο(Καλυμνιώτικη συνταγή)
ΑπάντησηΔιαγραφήΕννοείται ότι πρώτα τα μουλιάσαμε και τα βράσαμε και τελευταία τα ρίχνουμε στο φούρνο με τη σάλτσα ντομάτας και τα δεντρολίβανα...
Μπορεί κανείς να φτιάξει και υπέροχο χούμους με ρεβύθια βρασμένα, προσθήκη λεμονιού, λαδιού, σκόρδου, και ταχινιού...και να καταβροχθίσει μέσα σε αραβικές πίτες.
ΥΨΟΣ!
ΚΟΛΑΣΤΗΚΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΣΤΡΙΜΑΡΓΙΚΕΣ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ...
ρεβύθια στον φούρνο ε; αν έχει και κανένα λουκάνικο, φαντάζομαι θα είναι τέλειο, όπως τέλειο έιναι και το χούμους. Κάποια στιγμή θα το δείς στο μπλογκ. Ευχαριστώ για την ιδέα. Τώρα....για το άλλο ντε, ότι θα κολασθείς ντεμέκ, σιγά μη σε πιστέψαμε...αφού είσαι παλιοσειρά, έτσι δεν είναι;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να ξηγήσουν οι βορειοελλαδίτες τι πάει να πει ντεμεκ ακριβώς...
ΑπάντησηΔιαγραφήντεμέκ=δήθεν
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή